budownictwo/nieruchomości ekonomia/biznes/finanse

Igepa Polska pozostaje w Kraków Kokotów Logistics Park

Obecna na rynku od ponad 25 lat spółka Igepa Polska podjęła decyzję o przedłużeniu umowy najmu w kompleksie Kraków Kokotów Logistics Park. Najemca, dystrybutor papieru i materiałów do druku, korzysta z 2300 mkw. nowoczesnej powierzchni logistycznej. Podczas renegocjacji warunków spółkę Igepa Polska reprezentowała firma doradcza Newmark Polska.

Spółka Igepa Polska współtworzy Igepa Group – europejskiego dystrybutora papieru, materiałów i systemów opakowaniowych oraz dostawcy mediów i urządzeń dla reklamy wizualnej. Spółka posiada w stałej ofercie ponad 6000 produktów, a logistykę ułatwia korzystanie przez nią z kilku magazynów położonych w różnych częściach kraju. Jedna z tych powierzchni logistycznych znajduje się w Kraków Kokotów Logistics Park. Zróżnicowany asortyment doceniają kontrahenci spółki – firmy z branży poligraficznej, opakowaniowej, reklamowej i zaopatrzenia biur. Nad sprawną realizacją zamówień i profesjonalną obsługą klientów czuwa ponad 160 pracowników.

– Klient oczekiwał od nas pełnego wsparcia w zakresie przeglądu rynku magazynowego. Po zapoznaniu się z dostępnymi ofertami spółka Igepa Polska zdecydowała o pozostaniu w krakowskim obiekcie Kraków Kokotów Logistics Park i zleciła nam renegocjację warunków komercyjnych – mówi Jakub Kurek, Dyrektor Działu Powierzchni Przemysłowych i Magazynowych w firmie doradczej Newmark Polska.

– Cieszymy się, że mogliśmy kolejny raz współpracować z Igepa Polska przy projekcie magazynowym, tym razem oferując naszą pomoc w Krakowie. Jesteśmy bardzo wdzięczni za możliwość współpracy z tak dynamiczną organizacją, wspierając Igepę w jej dalszym rozwoju – dodaje Jakub Dudkiewicz, Senior Associate w Dziale Powierzchni Przemysłowych i Magazynowych w Newmark Polska.

Kraków Kokotów Logistics Park to nowoczesne centrum logistyczne zlokalizowane na terenie Wielickiej Strefy Aktywności Gospodarczej. Położenie obiektu sprzyja sprawnej dystrybucji – w pobliżu znajduje się droga ekspresowa S7 i autostrada A4. Ta druga droga szybkiego ruchu ma szczególne znaczenie dla firm współpracujących z partnerami na wschodzie i zachodzie Polski. Atutem Kraków Kokotów Logistics Park jest też przestrzeń logistyczna klasy A oraz certyfikat BREEAM istotny dla firm świadomych ekologicznie.

Iwona Skalska
Marketing Director, Newmark Polska Sp. z o.o.

iwona.skalska@nmrk-global.com

O Newmark Polska

Newmark Polska jest Globalnym Partnerem Newmark, członkiem Globalnej Sieci Newmark. Należy do grupy wiodących firm doradczych na rynku nieruchomości komercyjnych w Polsce. Zapewnia kompleksowe usługi agencyjne w zakresie reprezentacji najemców pozbawione ryzyka konfliktu interesów, jak również obsługi transakcji na rynkach kapitałowych, badań rynku i doradztwa, wycen nieruchomości, projektowania i zarządzania projektami oraz workplace strategy. Na czele firmy Newmark Polska stoi Piotr Kaszyński. Jej siedziba mieści się w Warszawie, a biura regionalne znajdują się we Wrocławiu, Trójmieście i Krakowie. Zespół Newmark Polska korzysta z globalnej platformy Newmark (Nasdaq: NMRK), która posiada biura na całym świecie i oferuje pełną gamę usług na każdym etapie cyklu życia nieruchomości. Więcej informacji o Newmark Polska na stronie: www.nmrk.pl

Iwona Skalska
Marketing Director, Newmark Polska Sp. z o.o.

iwona.skalska@nmrk-global.com

O Newmark Polska