wydarzenia technologie

Głosowanie na Imperatory 2022 – technologiczne nagrody WP rozpoczęte

Imperatory WP to święto całej branży technologicznej. W tegorocznej edycji plebiscytu jurorzy wybiorą zwycięzców w 12 kategoriach. W kategorii specjalnej „Innowacja Roku” poszukiwana jest innowacja polskiej myśli technologicznej, która może mieć duży wpływ na każdego z nas, a głos w niej oddany został czytelnikom.

Gwałtowny rozwój technologiczny trwa i nie da się go zatrzymać, dlatego w tegorocznej edycji plebiscytu Imperatory WP organizatorzy zdecydowali się promować polską myśl technologiczną. Jury konkursu złożone z dziennikarzy serwisów: dobreprogramy, Komórkomania, Gadżetomania, Polygamia, Fotoblogia, WP Tech oraz Benchmark wybierze zwycięzców w 12 z 13 ogłoszonych kategorii. Najlepszy projekt w kategorii „Innowacji Roku” zostanie wyłoniony poprzez głosowanie czytelników. Nominowane projekty to:

EQ Hawk - dwuosobowy, praktyczny, całoroczny, tani i łatwy w utrzymaniu całkowicie zabudowany pojazd rowerowy, wspomagany silnikiem elektrycznym, który można używać zarówno na drogach rowerowych, jak i publicznych.

Nanoseen - pierwsze na świecie bezenergetyczne, bezciśnieniowe rozwiązanie do oczyszczania i odsalania wody, aby pomóc w walce z globalnymi niedoborami wody pitnej.

Smart Heal - precyzyjny i skalowalny inteligentny czujnik pH zintegrowany z opatrunkiem. Monitorując wartości pH, możemy ocenić stan rany i wykryć infekcję bez zdejmowania opatrunku, a tym samym bez naruszania tkanki.

Głosowanie odbywa się na stronie https://imperatory.wp.pl i potrwa do 31 grudnia 2022 roku.

Pozostałe kategorie w plebiscycie Imperatory WP to:

• Innowacja roku
  • Smartfon fotograficzny roku
  • Flagowiec roku
  • Smartfon konsumencki roku
  • Ekoprodukt roku
  • Telewizor roku
  • Komponent komputerowy roku
  • Laptop biznesowy roku
  • Laptop gamingowy roku
  • Aparat fotograficzny roku
  • Gra Single Player roku
  • Gra Multiplayer roku
  • AGD roku

Laureaci wyłonieni zostaną na Gali Rozdania Nagród Imperatory 2022 na początku 2023 roku.

Wyniki poprzedniej edycji plebiscytu dostępne w biurze prasowym.

Michał Siegieda
Dyrektor Biura Komunikacji Korporacyjnej/Rzecznik Prasowy, Wirtualna Polska Holding S.A.

michal.siegieda@grupawp.pl

Wirtualna Polska to holding spółek mediowych oraz e-commerce. Jest właścicielem portali WP i o2. Prowadzi specjalistyczne serwisy tematyczne i rozrywkowe, w tym m.in. money.pl, WP Wiadomości, WP SportoweFakty, dobreprogramy.pl i WP Magazyn. W branży e-commerce WP działa w obszarach turystyki, mody, wyposażenia wnętrz i projektowania domów, usług finansowych oraz motoryzacji. Wirtualna Polska nadaje również Telewizję WP dostępną naziemnie, na platformie cyfrowej, w najlepszych sieciach kablowych oraz usłudze WP Pilot.

michal.siegieda@grupawp.pl