budownictwo/nieruchomości

SICO Polska nowym najemcą Panattoni Park Warsaw North II

Firma SICO Polska, dostarczająca rozwiązania z zakresu poligrafii, reklamy i komunikacji wizualnej, wynajęła 3700 mkw. powierzchni magazynowo-biurowej z showroomem w Panattoni Park Warsaw North II. Na etapie poszukiwania nowej lokalizacji najemca skorzystał ze wsparcia ekspertów z Newmark Polska.

Od 22 lat SICO Polska zajmuje się dystrybucją mediów (atramentów, farb do sitodruku i innych materiałów) oraz urządzeń wykorzystywanych przez drukarnie cyfrowe. Spółka świadczy także usługi serwisowe maszyn – m.in. solwentowych, sublimacyjnych i UV. Aby docierać do klientów, firma posiada biura sprzedaży w największych miastach Polski, w tym w Warszawie, Łodzi, Poznaniu, Bydgoszczy, Gdańsku i Krakowie. Działalność SICO Polska została dostrzeżona i nagrodzona wieloma tytułami, takimi jak Diament Forbes 2019 i Gazela Biznesu 2020. Obok oferowania produktów od sprawdzonych marek, firma dzieli się swoją wiedzą z zakresu poligrafii m.in. podczas organizowanych warsztatów Dni Druku w Krakowie. Eventy te skierowane są m.in. do klientów cyfrowych.

– Ze względu na korzystne warunki najmu i dostępność nowoczesnej powierzchni magazynowo-biurowej, firma SICO zdecydowała się przenieść prowadzone operacje z miejskiej strefy Warszawy do strefy podwarszawskiej. Położenie Panattoni Park Warsaw North II wpisuje się w potrzeby najemcy, a pracownikom SICO Polska zapewnia szybki i wygodny dojazd – mówi Miłosz Borkowski, Senior Associate w Dziale Powierzchni Przemysłowych i Magazynowych firmy Newmark Polska.

Panattoni Park Warsaw North II znajduje się w II strefie warszawskiego rynku przemysłowo-magazynowego. Atutem tej inwestycji jest położenie przy drodze ekspresowej S8, która łączy Białystok i Wrocław (a docelowo Kłodzko). Podczas budowy parku wykorzystano wiele proekologicznych i energooszczędnych rozwiązań, dzięki czemu obiekt uzyskał certyfikację w systemie BREEAM, a najemcy mogą korzystać z nowoczesnej przestrzeni magazynowej klasy A.

- We wszystkich naszych inwestycjach zwracamy uwagę na proekologiczne rozwiązania zgodnie z przyjętą w firmie koncepcją zrównoważonego rozwoju Go Earthwise. Dlatego też nasz park posiada certyfikację w systemie BREEAM na poziomie „Very Good”. Te niewątpliwe atuty naszego parku magazynowego, w połączeniu ze świetną lokalizacją przy S8, przekładają się na kolejną sfinalizowaną transakcję, z czego bardzo się cieszymy” – podkreśla Sylwia Robakiewicz-Mokwińska, Senior Leasing Manager Panattoni.

Iwona Skalska
Marketing Director, Newmark Polska Sp. z o.o.

iwona.skalska@nmrk-global.com

O Newmark Polska

Newmark Polska jest Globalnym Partnerem Newmark, członkiem Globalnej Sieci Newmark. Należy do grupy wiodących firm doradczych na rynku nieruchomości komercyjnych w Polsce. Zapewnia kompleksowe usługi agencyjne w zakresie reprezentacji najemców pozbawione ryzyka konfliktu interesów, jak również obsługi transakcji na rynkach kapitałowych, badań rynku i doradztwa, wycen nieruchomości, projektowania i zarządzania projektami oraz workplace strategy. Na czele firmy Newmark Polska stoi Piotr Kaszyński. Jej siedziba mieści się w Warszawie, a biura regionalne znajdują się we Wrocławiu, Trójmieście i Krakowie. Zespół Newmark Polska korzysta z globalnej platformy Newmark (Nasdaq: NMRK), która posiada biura na całym świecie i oferuje pełną gamę usług na każdym etapie cyklu życia nieruchomości. Więcej informacji o Newmark Polska na stronie: www.nmrk.pl

Iwona Skalska
Marketing Director, Newmark Polska Sp. z o.o.

iwona.skalska@nmrk-global.com

O Newmark Polska