nowe produkty/usługi media/marketing/reklama

Pytanie mamy – nowy cykl WP parenting

"Pytanie mamy" to cykl wideo, w którym redakcja WP parenting wraz z ekspertami odpowiada na pytania i wątpliwości czytelników dotyczące macierzyństwa. Rozmowy w formie wywiadów prowadzi Dorota Mielcarek, szefowa redakcji WP parenting. Programy to dialog, bez tematów tabu, o porodzie, powrocie do aktywności seksualnej, byciu rodzicem i wyzwaniach w wychowywaniu dzieci.

W pierwszym odcinku Dorota Mielcarek rozmawia z Joanną Mróz, uroginekolożką, która wyjaśniła, jak przygotować się do porodu i jak zadbać o siebie po porodzie. Bez tabu i lukru opowiedziała o powrocie do życia seksualnego, dbaniu o swoje ciało po porodzie, a także o problemach, które wiele kobiet utrzymuje w tajemnicy. W rozmowie także o tym, jak przygotować się na badanie uroginekologiczne i jak wygląda wizyta u tego specjalisty. Pytania w programie zadają też najlepsze specjalistki – mamy, czytelniczki WP parenting.

Pierwszy odcinek można obejrzeć tutaj.

Jeśli ktoś myśli, że o macierzyństwie i porodzie zostało powiedziane wszystko, to grubo się myli. Jako redakcja WP parenting nie jesteśmy w stanie zliczyć, ile wiadomości, które dostajemy, zaczynają się od „dlaczego nikt nie powiedział mi o…”. Zaczęliśmy się zastanawiać, co zrobić, żeby rodzice i przyszli rodzice mogli zadawać pytania niewygodne, a często wstydliwe osobom kompetentnym. Tak powstał pomysł na program "Pytanie mamy", który powinien zobaczyć każdy rodzic i przyszły rodzic – mówi Dorota Mielcarek, szefowa redakcji WP parenting.

Nowe odcinki będą publikowane w serwisie https://parenting.pl/

1128x191

Michał Siegieda
Dyrektor Biura Komunikacji Korporacyjnej/Rzecznik Prasowy, Wirtualna Polska Holding S.A.

michal.siegieda@grupawp.pl

Wirtualna Polska to holding spółek mediowych oraz e-commerce. Jest właścicielem portali WP i o2. Prowadzi specjalistyczne serwisy tematyczne i rozrywkowe, w tym m.in. money.pl, WP Wiadomości, WP SportoweFakty, dobreprogramy.pl i WP Magazyn. W branży e-commerce WP działa w obszarach turystyki, mody, wyposażenia wnętrz i projektowania domów, usług finansowych oraz motoryzacji. Wirtualna Polska nadaje również Telewizję WP dostępną naziemnie, na platformie cyfrowej, w najlepszych sieciach kablowych oraz usłudze WP Pilot.

michal.siegieda@grupawp.pl