media/marketing/reklama

Ukraińskie Radio LUX FM dostępne w Open FM

Na platformie Open FM pojawiła się możliwość słuchania ukraińskiej rozgłośni radiowej LUX FM. Stacja została uruchomiona głównie dla obywateli Ukrainy przybywających w Polsce.

LUX FM jest ukraińską pozarządową siecią radiową, której programy nadawane są w ponad 20 miastach Ukrainy. W Open FM słuchać można programu nadawanego z lwowskiego studia. Lwowski oddział rozgłośni wyróżnia się tym, że od dawna unikał grania muzyki rosyjskojęzycznej.

- Udostępniamy ukraińską stację Lux FM na naszej platformie nie tylko dlatego, by ułatwić dostęp do niej obywatelom tego kraju. Chcemy, by mogli go usłyszeć także nasi polscy użytkownicy. Dziś wszyscy czujemy się Ukraińcami - mówi Marcin Malicki, dyrektor Obszaru Subscriptions & New Services w Wirtualnej Polsce Media.

Ukraińska rozgłośnia radiowa LUX FM  dostępna jest pod adresem https://open.fm/stacja/lux-fm-lviv. Wcześniej Wirtualna Polska bezpłatnie udostępniła również kanał telewizyjny Ukraina24 na platformie WP Pilot.

Open FM to internetowa platforma radiowa Wirtualnej Polski. Rozpoczęła nadawanie w 2006 roku. Do dyspozycji słuchaczy jest ponad 170 zróżnicowanych stacji muzycznych, które podzielone są na kategorie tematyczne. Usługa dostępna jest pod adresem https://open.fm/, w formie aplikacji desktopowej oraz przez aplikację mobilną na platformy Android i iOS.

Michał Siegieda
Dyrektor Biura Komunikacji Korporacyjnej/Rzecznik Prasowy, Wirtualna Polska Holding S.A.

michal.siegieda@grupawp.pl

Wirtualna Polska to holding spółek mediowych oraz e-commerce. Jest właścicielem portali WP i o2. Prowadzi specjalistyczne serwisy tematyczne i rozrywkowe, w tym m.in. money.pl, WP Wiadomości, WP SportoweFakty, dobreprogramy.pl i WP Magazyn. W branży e-commerce WP działa w obszarach turystyki, mody, wyposażenia wnętrz i projektowania domów, usług finansowych oraz motoryzacji. Wirtualna Polska nadaje również Telewizję WP dostępną naziemnie, na platformie cyfrowej, w najlepszych sieciach kablowych oraz usłudze WP Pilot.

michal.siegieda@grupawp.pl