praca ekonomia/biznes/finanse

Siedmiu kandydatów na stanowisko prezesa zarządu TAURON Polska Energia

Przewodniczący Rady Nadzorczej TAURON Polska Energia S.A. poinformował, że w ogłoszonym postępowaniu kwalifikacyjnym na prezesa zarządu, wiceprezesa zarządu ds. finansów, wiceprezesa zarządu ds. handlu oraz wiceprezesa zarządu ds. zarządzania majątkiem i rozwoju w zarządzie TAURON Polska Energia S.A. VII wspólnej kadencji złożono w wyznaczonym terminie łącznie 54 zgłoszenia.

Siedem zgłoszeń złożono na stanowisko prezesa zarządu, sześć zgłoszeń na stanowisko wiceprezesa zarządu ds. finansów, osiem zgłoszeń na stanowisko wiceprezesa zarządu ds. handlu oraz 33 zgłoszenia na stanowisko wiceprezesa zarządu ds. zarządzania majątkiem i rozwoju.

Rzecznik Prasowy, TAURON Polska Energia
Łukasz Zimnoch

lukasz.zimnoch@tauron.pl

***

TAURON Polska Energia S.A. jest spółką holdingową w grupie kapitałowej, która zajmuje się wytwarzaniem, dystrybucją i sprzedażą energii. Grupa TAURON jest jednym z największych podmiotów gospodarczych w Polsce, w tym największym dystrybutorem i jednym z największych sprzedawców i wytwórców energii elektrycznej. W skład Grupy TAURON wchodzą m.in. TAURON Wytwarzanie, TAURON Dystrybucja, TAURON Sprzedaż, TAURON Obsługa Klienta, TAURON Ekoenergia oraz TAURON Ciepło. Od 2010 roku akcje TAURON Polska Energia SA notowane są na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie m.in. w indeksach WIG20 i WIG30. Spółka wchodzi w skład indeksu spółek odpowiedzialnych społecznie RESPECT Index.

Rzecznik Prasowy, TAURON Polska Energia
Łukasz Zimnoch