praca ekonomia/biznes/finanse

PeopleForce pozyskało 2 mln. dol. w rundzie seedowej prowadzonej przez Pracuj Ventures

19.02.2024 | PEOPLEFORCE Sp. z o.o.

PeopleForce pozyskał 2 miliony dolarów w ramach rundy seed prowadzonej przez Pracuj Ventures

PeopleForce czyli globalny dostawca kompleksowej platformy HR preferowanej przez firmy technologiczne, pozyskał 2 miliony dolarów finansowania zalążkowego.

Pracuj Ventures, polski fundusz venture capital, stanął na czele tej rundy inwestycyjnej, wspierając misję PeopleForce polegającą na pomaganiu małym i średnim przedsiębiorstwom w optymalizacji procesów HR na wszystkich etapach cyklu życia pracownika i wspieraniu produktywności oraz kultury pracy.

Głównym celem tej inwestycji będzie przyspieszenie rozwoju produktu oraz sprzedaży oprogramowania w Polsce i krajach Ameryki Łacińskiej, aby zgodnie z wizją PeopleForce  zrewolucjonizować zarządzanie zasobami ludzkimi i poprawić employee experience.

Założona w 2019 roku przez Andrew Cetinica firma ma już ponad 800 klientów i ponad 80 000 użytkowników na całym świecie. Wśród nich są globalnie rozpoznawalne marki, takie jak Rakuten, BMW, Deloitte, Ajax Systems, Reply.io i YouScan, a także znaczące sukcesy na rynku polskim, w tym Autenti, MerXu, Grupa eSky, Inspeerity, Addepto, Verseo oraz na rynku LATAM, w tym Hubbing LATAM, Infracommers, Patagonian, Clarika i inne.

"Pracuj Ventures udowodniło swoje zaangażowanie w automatyzację HR i rozwój technologii. W PeopleForce jesteśmy dumni z bycia częścią ich portfela inwestycyjnego i chętni do dalszego rozwoju, dostarczając najlepszą platformę HR dla naszych klientów" - powiedział Andrew Cetinic, założyciel i CEO PeopleForce.

"Jako inwestorzy cieszymy się, że możemy wspierać PeopleForce w jej dalszej drodze. Niezachwiane zaangażowanie spółki w dostarczanie wartości jej klientom jest naprawdę godne pochwały. Odważne podejście zespołu założycielskiego do wchodzenia na nowe rynki globalne pokazuje również ich determinację we wprowadzaniu innowacji do HR. Wierzymy w ich wizję i cieszymy się, że możemy być częścią ich dalszego rozwoju i wpływu" - mówi Paweł Leks, Partner Zarządzający w Pracuj Ventures.

PeopleForce zamknęła poprzednią rundę inwestycyjną z Pracuj Ventures, dołączając do ówczesnego portfela inwestycji funduszu wraz z Gamfi, Kadromierz, SeniorApp, Sherlock Waste, Wandlee i Worksmile i innymi.

O PeopleForce

PeopleForce to kompleksowa platforma HR zaprojektowana w celu zapewnienia najlepszych doświadczeń pracowniczych i usprawnienia procesów HR na każdym etapie cyklu życia pracownika. Firma ma ponad 800 klientów z 25 krajów na całym świecie, z łączną liczbą ponad 80 000 aktywnych użytkowników platformy HR. Głównym celem PeopleForce jest automatyzacja zadań, dzięki czemu specjaliści HR mogą skupić się na talentach i ich rozwoju.

O Pracuj Ventures

Pracuj Ventures to pierwszy fundusz innowacji korporacyjnych w Polsce i jeden z pierwszych w regionie CEE, który koncentruje się na inwestowaniu w obszary HR Tech i EDU Tech. Misją funduszu jest wspieranie innowacyjnych i skalowalnych projektów działających na rynku cyfrowego HR. Z produktów i usług współpracujących spółek aktywnie korzysta już 40 tys. klientów z 40 krajów.

All information regarding the press release can be found at the link - https://drive.google.com/drive/u/1/folders/1OO8Fuv4kfDiR3rgZP-0zBTuM-fytJcEM