praca energetyka

Konkurs na prezesa i wiceprezesów TAURONA

Rada nadzorcza TAURON Polska Energia w dniu 13 lutego 2024 r. ogłosiła postępowanie kwalifikacyjne na stanowiska prezesa zarządu, wiceprezesa zarządu ds. finansów, wiceprezesa zarządu ds. handlu i wiceprezesa zarządu ds. zarządzania majątkiem i rozwoju.

Termin składania zgłoszeń upływa 26 lutego 2024 roku o godz. 9:00. Rozmowy kwalifikacyjne odbędą się w dniach od 29 lutego do 4 marca 2024 roku.

Zgłoszenia kandydatów wraz z kompletem dokumentów i oświadczeń należy przesłać listem poleconym, pocztą kurierską lub złożyć osobiście w zamkniętej kopercie z dopiskiem „Postępowanie kwalifikacyjne na stanowisko [nazwa stanowiska] w TAURON Polska Energia S.A.” na adres TAURON Polska Energia S.A., Zespół Obsługi Organów Spółki, ul. ks. Piotra Ściegiennego 3, 40-114 Katowice.

Zgłoszenia składane osobiście będą przyjmowane w siedzibie TAURON Polska Energia przy ulicy ks. Piotra Ściegiennego 3, 40-114 Katowice, w Zespole Obsługi Organów Spółki (piętro IX, pokój nr 936), w dni robocze w godz. 8:00 - 15:00.

Ogłoszenie, wzór zgłoszenia i wzory oświadczeń są udostępnione na stronie internetowej Spółki tauron.pl w zakładce „Postępowanie kwalifikacyjne na Prezesa Zarządu, Wiceprezesa Zarządu ds. Finansów, Wiceprezesa Zarządu ds. Handlu, Wiceprezesa Zarządu ds. Zarządzania Majątkiem i Rozwoju.”.

Szczegółowe informacje dotyczące postępowania można znaleźć pod linkiem.

Rzecznik Prasowy, TAURON Polska Energia
Łukasz Zimnoch

lukasz.zimnoch@tauron.pl

***

TAURON Polska Energia S.A. jest spółką holdingową w grupie kapitałowej, która zajmuje się wytwarzaniem, dystrybucją i sprzedażą energii. Grupa TAURON jest jednym z największych podmiotów gospodarczych w Polsce, w tym największym dystrybutorem i jednym z największych sprzedawców i wytwórców energii elektrycznej. W skład Grupy TAURON wchodzą m.in. TAURON Wytwarzanie, TAURON Dystrybucja, TAURON Sprzedaż, TAURON Obsługa Klienta, TAURON Ekoenergia oraz TAURON Ciepło. Od 2010 roku akcje TAURON Polska Energia SA notowane są na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie m.in. w indeksach WIG20 i WIG30. Spółka wchodzi w skład indeksu spółek odpowiedzialnych społecznie RESPECT Index.

Rzecznik Prasowy, TAURON Polska Energia
Łukasz Zimnoch