handel transport

Poczta Polska z ofertą specjalną na przesyłki paletowe do krajów bałtyckich

18.01.2024 | Poczta Polska

Poczta Polska rozpoczęła nową akcję promocyjną na wysyłkę palet do Litwy, Łotwy i Estonii. Promocyjne warunki współpracy dla klientów, którzy prowadzą wymianę handlową między Polską a krajami bałtyckimi obowiązują do końca marca br.

Promocja obejmuje zarówno import jak i eksport palet. Poczta Polska gwarantuje krótki czas realizacji i bezpieczeństwo dostaw. Dzięki śledzeniu przesyłek online, klient ma pełną kontrolę nad swoimi przesyłkami. W ramach usługi Poczta Polska może realizować pojedyncze zlecenia transportowe lub nawiązać długoterminową umowę, którą dostosuje indywidualnie do potrzeb klienta. Spółka zapewnia wsparcie dedykowanego opiekuna, który pomaga na każdym etapie realizacji zlecenia.

Klient w nowej branży?

W 2022 r. Polska była drugim największym dostawcą na Litwę, jak i drugim w kolejności rynkiem eksportowym. Z kolei w ciągu ostatnich lat struktura polskiego eksportu na rynek łotewski zmieniła się - pojawiły się towary, które do tej pory nie były przedmiotem wywozu z Polski.  Z kolei import z Estonii jest obecnie niewielki, chociaż obserwuje się jego dynamiczny przyrost. Nowe rynki można zdobyć z pomocą usługi Poczty Polskiej.

Poza aktualną promocją do krajów bałtyckich, usługa Międzynarodowa Przesyłka Paletowa świadczona jest na terytorium Europy do krajów wymienionych w wykazie krajów objętych usługą.  Z usługi można skorzystać chcąc wysłać towary z Polski do wskazanych w wykazie krajów i odwrotnie, a także pomiędzy wybranymi krajami bez przewozu towarów przez teren naszego kraju. Parametry dopuszczalnych jednostek ładunkowych w usłudze Międzynarodowa Przesyłka Paletowa dostępne są tutaj. Świadczenie usługi odbywa się na podstawie zlecenia lub pisemnej umowy przewozu zawartej z klientem.

Daniel Witowski
rzecznik prasowy, Poczta Polska S.A.

rzecznik@poczta-polska.pl

tel: 22 656 54 28

Daniel Witowski
rzecznik prasowy, Poczta Polska S.A.

rzecznik@poczta-polska.pl

tel: 22 656 54 28