technologie sprawy społeczne

AI w specjalnej, świątecznej odsłonie. Fundacja K.I.D.S. i Publicis Groupe przedstawiają eAI, czyli Empatyczną Sztuczną Inteligencję

19.12.2023 | KIDS

Z okazji zbliżających się świąt, Fundacja K.I.D.S., wspólnie z Publicis Groupe prezentuje nowy, wspólny projekt. Po raz kolejny udowadniają, jakie znaczenie mają emocje, które potrafią wiele zmienić i przynieść wiele dobra. Zwieńczeniem całego roku pracy fundacji jest specjalny projekt kartki świątecznej w wyjątkowym wydaniu - opartej na eAI, czyli Emocjonalnej Sztucznej Inteligencji – autorskiej propozycji wykorzystania AI. eAI to generator projektów kartek świątecznych oparty o sztuczną inteligencję, w który zaangażowali się również mali pacjenci z Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. Projekt ma charakter charytatywny i ma na celu wsparcie działań fundacji K.I.D.S.

Świąteczny czas jest pełen emocji. Fundacja K.I.D.S. postanowiła przełożyć je na projekt, który przybrał formę wyjątkowej, świątecznej kartki. Ma on na celu wsparcie działalności Fundacji K.I.D.S., której celem jest stworzenie przyjaznym dzieciom szpitali przyszłości. Projekt ten jest nie tylko wyjątkowy, ale również innowacyjny, ponieważ wykorzystuje Sztuczną Inteligencję, jednak w całkowicie nowej, empatycznej wersji stworzonej dla Fundacji K.I.D.S.

Mechanizm działania kartki świątecznej jest prosty. Po wejściu na stronę: https://empatyczna-ai.pl użytkownik ma możliwość wygenerowania własnej kartki świątecznej poprzez wybranie elementów, które chce, aby się na niej znalazły. Po wybraniu elementów i kliknięciu „generuj” eAI zaproponuje unikalną kartkę dla każdego użytkownika. Empatyczna Sztuczna Inteligencja generuje kartki na podstawie prac dzieci z Centrum Zdrowia Dziecka, dzięki którym realizacja tego przedsięwzięcia była możliwa. Za każdą w ten sposób wygenerowaną kartkę Publicis Groupe przekaże 5 zł na rzecz fundacji K.I.D.S..

“Kartka świąteczna to niesamowity projekt, który jest bliski naszemu sercu. W naszej fundacji ważną rolę pełnią emocje oraz dobro małych pacjentów i to właśnie tym się kierujemy we wprowadzaniu innowacji w szpitalach pediatrycznych. Poprzez realizację tego projektu będziemy w stanie wprowadzać nowe przedsięwzięcia, które są niezmiernie ważną pomocą zarówno dla rodziców małych pacjentów jak i lekarzy. Chciałabym również podziękować Publicis Groupe za wieloletnie wsparcie i współpracę, dzięki której działania naszej fundacji mogły być jeszcze bardziej skuteczne.” - mówi Karolina Sielska-Bielska, Prezeska Fundacji K.I.D.S.

Własną kartkę świąteczną można wygenerować na stronie: https://empatyczna-ai.pl

Junior Account Manager, MSL

agnieszka.kowalska@publicisgroupe.com

O FUNDACJI