media/marketing/reklama

„Do Rzeczy” nr 47: Porzucony. Prezydent Ukrainy traci sojuszników

– Poparcie dla urzędującego prezydenta Ukrainy spada powoli. Jednak lista zarzutów pod jego adresem się wydłuża. Opozycja coraz rzadziej gryzie się w język i coraz bardziej otwarcie krytykuje Zełenskiegozauważa Maciej Pieczyński w tekście „»Sługa narodu« i jego krytycy”.

– Ukraina nie upadnie, ale w nowej sytuacji musi szybko szukać innego zakończenia wojny niż wygrana – przekonuje Wojciech Golonka w artykule “Topniejące wsparcie dla Ukrainy”.

Na łamach „Do Rzeczy” również:

– PO i PiS znów zaczęły walkę i ta polaryzacja będzie im sprzyjać. Straci Hołownia, który podąża drogą Petrupisze  Rafał A. Ziemkiewicz w tekście “Gra w polaryzowanego”.

– Znakomity pisarz John le Carré kontra wybitny autor dokumentów Errol Morris. Zapis ich spotkania znajdziemy
w fascynującym filmie „Tunel z gołębiami”
stwierdza Piotr Gociek w artykule “Prawda, czyli fikcja”.

– Wystawa w Berlinie pokazuje, jak w mechaniczny sposób używa się zasad „wokeizmu” do definiowania kulturowego dziedzictwa Niemiec – zauważa Piotr Semka w tekście “Prusy na czarno”.

– Sondaże pokazują jasno: były przywódca USA ma coraz większe szanse na powrót do Białego Domu. Przedstawiając zarys programu wyborczego, obiecał rozprawić się z nielegalnymi imigrantami. Chce też zakończyć wojnę na Ukrainie i przerwać płynący do tego kraju „niekończący się strumień amerykańskich środków” – zauważa Jacek Przybylski w artykule “Trump 2.0 coraz bliżej”.

– „Dziura Morawieckiego” to wprawdzie nie dziura Bauca, ale prowadząc w minionych latach nierozsądną politykę budżetową, ustępujący premier dał się zapędzić w kozi róg – stwierdza Jakub Wozinski w tekście “Dziura  Morawieckiego?”.

W najnowszym numerze również Janusz Korwin-Mikke ostro odcina się krytykom z Konfederacji.

Nowy numer „Do Rzeczy” w sprzedaży od poniedziałku, 20 listopada 2023 r. Można go też czytać w aplikacji Kiosk Google Play (Google Newsstand), która umożliwia między innymi dodawanie własnych notatek do tekstów. Tygodnik „Do Rzeczy” jest również dostępny w wersji cyfrowej u dystrybutorów prasy elektronicznej, m.in. w Nexto, e-Kiosk oraz w aplikacji WPROST KIOSK odpowiednio dla systemu Android i systemu iOS.

PMPG S.A.

biuroprasowe@pmpg.pl

Bieżące informacje ze spółki spółki PMPG Polskie Media SA (GPW: PMPG) na www.pmpg.pl oraz na profilach w serwisach Twitter: https://twitter.com/PMPG_PL i Facebook: https://www.facebook.com/PMPG.SA.

PMPG S.A.

biuroprasowe@pmpg.pl