handel ekonomia/biznes/finanse

Ewa Malecka dyrektorem CSR w Auchan Retail Polska

Ewa Malecka obejmie z dniem 1 września br. stanowisko dyrektora CSR w Auchan Polska. Będzie odpowiedzialna za realizację kluczowych działań firmy w obszarze społecznej odpowiedzialności biznesu zgodnych z lokalną i korporacyjną strategią CSR.

Bardzo cenię sobie możliwość podjęcia zadań w ramach nowego stanowiska, mając świadomość, jak dynamicznie w dzisiejszym świecie rośnie znaczenie społecznej odpowiedzialności biznesu i jak integralną częścią naszego biznesu CSR jest już od lat. To kwestie ważne dziś dla naszych pracowników, ale też samych klientów, którzy w swoich decyzjach zakupowych coraz częściej kierują się tym, czy firma działa w sposób odpowiedzialny. Rozpoczynam nowy etap z entuzjazmem, gotowa na nowe wyzwania. Realizując je będę umacniać pozycję i reputację Auchan na polskim rynku jako firmy społecznie odpowiedzialnejpowiedziała Ewa Malecka.

Jako dyrektor CSR Auchan Polska Ewa Malecka będzie odpowiedzialna za tworzenie planu i realizację strategii CSR w Polsce, realizację projektów Fundacji Auchan, kontakt z organizacjami i partnerami zewnętrznymi w zakresie CSR, komunikację wewnętrzną i raportowanie realizacji celów CSR na polskim rynku.

Ewa Malecka posiada wieloletnie doświadczenie w handlu – z branżą retail związana jest od 1996 r. W swojej karierze pracowała zarówno na stanowisku dyrektora sklepu, jak i dyrektora regionalnego, a także dyrektora grupy w Dyrekcji Produktu Auchan Retail Polska. Pełniła również  funkcję Przewodniczącej Komitetu CSR firmy.

Jak podkreślono w nominacji, Ewa Malecka jest naturalnym liderem, osobą nastawioną na stały rozwój pracowników, cieszącą się autorytetem i zaufaniem. Jest absolwentką Uniwersytetu Szczecińskiego. Posiada dyplom studiów magisterskich na kierunku Matematyka i podyplomowych na kierunku Zarządzanie.

rzecznik prasowy, Auchan Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Piasecznie

h.bernatowicz@auchan.pl

Auchan Retail Polska to wielkoformatowa sieć sprzedaży detalicznej o francuskich korzeniach, obecna w Polsce od 1996 r., zarządzająca na polskim rynku siecią hipermarketów pod marką Auchan, supermarketów pod marką Auchan Supermarket, sklepami typu convenience store pod marką Easy Auchan, sklepami osiedlowymi pod marką Moje Auchan, sklepami autonomicznymi pod marką Auchan GO, a także kanałem handlu e-commerce. Sieć posiada również sklepy franczyzowe w formacie supermarket i hipermarket. Więcej informacji na temat firmy znaleźć można na stronie https://www.auchan.pl/pl

rzecznik prasowy, Auchan Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Piasecznie