zdrowie nauka/edukacja/szkolenia

Align Technology otwiera nowe Edukacyjne Centrum Szkoleniowe dla lekarzy Invisalign® we Wrocławiu

10.07.2023 | Align Technology

Wrocław, 10 lipca 2023 – Firma Align Technology, Inc. (Nasdaq: ALGN), wiodący światowy producent urządzeń medycznych, zajmujący się produkcją i sprzedażą systemu przezroczystych nakładek Invisalign®, skanerów wewnątrzustnych iTero™ oraz oprogramowania exocad CAD/CAM™ wykorzystywanego w cyfrowej ortodoncji i stomatologii odtwórczej ogłosiła otwarcie nowego Edukacyjnego Centrum Szkoleniowego dla certyfikowanych lekarzy Invisalign we Wrocławiu.

Inwestycja dołącza do wcześniej otwartych obiektów Align we Wrocławiu – Centrum Planowania Leczenia Invisalign, pierwszego zakładu produkcyjnego w Europie oraz funkcji komercyjnych i back office. Długofalowe zaangażowanie na polskim rynku odzwierciedla wsparcie Align Technology dla certyfikowanych lekarzy Invisalign w Polsce i całej Europie oraz zaangażowanie firmy w edukację i cyfryzację branży stomatologicznej, aby pomóc stomatologom w transformacji uzębienia pacjentów.

Nowe Edukacyjne Centrum Szkoleniowe we Wrocławiu zaoferuje stomatologom z Polski i Europy całoroczny dostęp do szkoleń i programów edukacji klinicznej, ze szczególnym uwzględnieniem korzyści płynących ze stosowania i integracji rozwiązań cyfrowych Align w ich gabinetach. Lekarze będą mieli okazję nawiązać kontakt ze swoimi kolegami, a także wymieniać się doświadczeniami nabytymi podczas leczenia systemem Invisalign i cyfryzacji swoich praktyk.

W oficjalnej ceremonii otwarcia 6 lipca wzięło udział ponad 50 gości, w tym lekarzy Invisalign® i członków naukowych towarzystw stomatologicznych. Zaproszeni wzięli udział w prezentacjach, dedykowanym warsztacie i ceremonii przecięcia wstęgi. Edukacyjne Centrum Szkoleniowe, wraz z wcześniejszymi inwestycjami Align we Wrocławiu – Centrum Planowania Leczenia, zakładem produkcji 3 D i siedzibą operacji komercyjnych, to kolejny argument przemawiający za uznaniem miasta „polską stolicą uśmiechu”.

"Jesteśmy dumni z rozwoju i ekspansji Align Technology i osiągnięcia kolejnego kamienia milowego właśnie na polskim rynku" – powiedział Jakub Wróbel, dyrektor generalny Align Technology w Polsce. "Wrocławska placówka jest wyjątkowa pod względem konfiguracji, łącząc planowanie leczenia, całkowicie polskojęzyczne wsparcie lekarzy na każdym etapie współpracy i zakład produkcyjny - wszystko w jednym miejscu, a teraz również Edukacyjne Centrum Szkoleniowe - dostępne dla lekarzy w celu dalszej edukacji klinicznej i wymiany doświadczeń. Nasz program szkoleniowy maksymalizuje komfort i jakość kształcenia lekarzy, umożliwiając im skuteczne stosowanie najnowszych technologii cyfrowych w stomatologii i ortodoncji.”

"Współpraca z lekarzami ma kluczowe znaczenie dla Align, ponieważ mocno wierzymy w opiekę nad pacjentem prowadzoną przez lekarza i pozytywny wpływ koleżeńskiej wymiany doświadczeń między profesjonalistami zdrowia, na popularyzację cyfryzacji i leczenia Invisalign w branży stomatologicznej. Nowe Edukacyjne Centrum Szkoleniowe w Polsce odzwierciedla nasze zaangażowanie w edukację i ciągłe doskonalenie produktów, które przekłada się na zadowolenie pacjentów i rozwój naszej marki. W samej Europie i EEMA organizujemy ponad 1000 wydarzeń edukacyjnych rocznie, co certyfikowani lekarze Invisalign cenią najbardziej we współpracy z nami. Wspólnie budujemy przyszłość stomatologii cyfrowej w Europie" – dodał Markus Sebastian, starszy wiceprezes EEMA w Align Technology.

Dr Amadeusz Kuźniarski, Dyrektor ds. Medycznych Akademickiej Polikliniki Stomatologicznej we Wrocławiu: "Edukacja wyposaża lekarzy w wiedzę i umiejętności, aby osiągnąć najwyższy potencjał, zapewnić wyjątkową opiekę, napędzać innowacje i pozytywnie wpływać na wyniki pacjentów. Właśnie kształcąc i inspirując przyszłe pokolenia, lekarze odgrywają kluczową rolę w tworzeniu świadomości i budowaniu, zdrowszej przyszłości”.

Align Technology wspiera lekarzy w doskonaleniu ich umiejętności w nowoczesnej ortodoncji, zapewniając możliwość ciągłego uczenia się i nawiązywania kontaktów z innymi wiodącymi profesjonalistami z branży. Ponad 25 lat przywództwa firmy Align w zakresie innowacji i technologii jest napędzane przez system Invisalign, najbardziej zaawansowany system przezroczystych nakładek, który pomógł stomatologom przekształcić uśmiechy i zmienić życie już ponad 15,1 miliona pacjentów.

Junior Account Manager, MSL
Bernadetta Kowalewska

bernadetta.kowalewska@mslgroup.com

O Align Technology

Firma Align Technology projektuje i produkuje system Invisalign®, najbardziej zaawansowany system przezroczystych nakładek na świecie, skanery wewnątrzustne iTero™ oraz usługi i oprogramowanie exocad CAD/CAM™. Technologie te pozwalają na udoskonalenie cyfrowych procesów ortodontycznych i protetycznych w celu poprawy wyników leczenia pacjentów i efektywności praktyki dla ponad 239 000 lekarzy, a także są kluczowe w dotarciu do 500 milionów konsumentów na całym świecie. W ciągu ostatnich 25 lat Align pomógł lekarzom w leczeniu ponad 14,5 mln pacjentów za pomocą systemu Invisalign i napędza ewolucję w cyfrowej stomatologii poprzez Align Digital Platform™, zintegrowany pakiet unikalnych, zastrzeżonych technologii i usług dostarczanych jako bezproblemowe, kompleksowe rozwiązanie dla pacjentów i klientów, ortodontów i lekarzy rodzinnych oraz laboratoriów/partnerów. Więcej informacji na www.aligntech.com.

Dodatkowe informacje na temat systemu Invisalign i wyszukiwarka lekarzy Invisalign dostępne są na www.invisalign.com. Dodatkowe informacje o skanerach i usługach iTero znajdują się na stronie www.itero.com. Dodatkowe informacje o ofercie oprogramowania exocad CAM/CAD oraz listę partnerów handlowych można znaleźć na stronie www.exocad.com.

Invisalign, iTero, exocad, Align, and Align Digital Platform są zastrzeżonymi znakami towarowymi  Align Technology, Inc.

Junior Account Manager, MSL
Bernadetta Kowalewska