zainteresowania/hobby ekonomia/biznes/finanse

Zmiany w składzie Zarządu Ten Square Games S.A.

13.01.2023 | Ten Square Games

W dniu 13 stycznia 2023 r. Anna Idzikowska złożyła rezygnację z pełnienia funkcji członka zarządu Ten Square Games S.A. z przyczyn osobistych ze skutkiem na koniec lutego 2023 r. Pozostanie ona zaangażowania w działalność Spółki i będzie wspierać jej dalszy rozwój w roli stałej doradczyni strategicznej. Od marca 2023 r. Zarząd Ten Square Games będzie funkcjonował w pięcioosobowym składzie.

Anna Idzikowska jest związana ze Spółką od 2014 r. Rozpoczęła pracę jako Partnership Manager szybko awansując na stanowisko Head of Business Development. Od 2015 r. pełniła funkcję Head of Growth budując strukturę zespołu i tworząc strategię działań TSG w obszarze pozyskiwania użytkowników. W skład Zarządu TSG została powołana w 2021 r. jako Chief Growth Officer.

– W imieniu swoim i całego zarządu chciałbym podziękować Annie za  dotychczasową współpracę i wkład w sukces TSG. Stworzyła najlepszy na rynku gamingowym zespół Growth, który każdego dnia wspiera sukces komercyjny naszych produktów. Cieszę się, że Anna pozostaje zaangażowana w rozwój TSG w nowej roli stałej doradczyni strategicznej – mówi Maciej Zużałek, CEO Ten Square Games – W 2021 r. stanowisko Head of Growth objęła Selina Springvloet Dubbeld, która w naturalny sposób przejmuje zarządzanie tym obszarem – dodaje Maciej Zużałek.

– Po dziewięciu intensywnych i niezapomnianych latach pracy w Ten Square Games nadszedł czas na zmianę formuły mojego zaangażowania w sprawy spółki. Jestem niezwykle dumna z dotychczasowych osiągnięć TSG i nie mam wątpliwości, że spółka z tak wyjątkowym zespołem, odniesie jeszcze wiele sukcesów. Z przyjemnością będą nadal w nich uczestniczyć w nowej roli – mówi Anna Idzikowska, Chief Growth Officer w Ten Square Games. – Od dwóch lat rolę Head of Growth pełni menedżerka z bogatym doświadczeniem marketingowym w branży gamingowej oraz dogłębną znajomością specyfiki działalności TSG. Jestem przekonana, że pod jej przewodnictwem zespół zajmujący się szeroko rozumianym pozyskiwaniem użytkowników pozostanie jedną z przewag konkurencyjnych TSG – dodaje Anna Idzikowska.

Selina Springvloet Dubbeld dotychczas odpowiadała za pracę zespołu Growth raportując do Anny Idzikowskiej. Będzie ona kontynuować politykę „smart growing” charakteryzującą działania TSG w obszarze pozyskiwania użytkowników. Selina Springvloet Dubbeld ma kilkunastoletnie doświadczenie w marketingu internetowym, w tym ponad 8 letnie w branży gier mobilnych. Przed dołączeniem do TSG pracowała dla takich firm jak Gameloft czy Wargaming.

Od marca br. dział Growth będzie podlegał bezpośrednio prezesowi zarządu Maciejowi Zużałkowi.

Publicis Groupe

maciej.piotrowski@publicisgroupe.com

Grupa Ten Square Games jest producentem gier mobilnych w modelu free-to-play. Tworzy ją blisko 500 osób pracujących w studiach we Wrocławiu, Warszawie i Bukareszcie. Ten Square Games S.A. nabyło  studio Rortos w Weronie, a także pakiet mniejszościowy w krakowskim studio Gamesture. W portfolio Grupy znajdują się m.in. Fishing Clash, jeden z najpopularniejszych na świecie symulatorów wędkarstwa 3D, Hunting Clash, realistyczny symulator polowania, a także Airline Commander, jeden z najbardziej rozpoznawalnych symulator lotów oraz Wings of Heroes, którego globalna premiera miała miejsce w październiku 2022 r.

Publicis Groupe

maciej.piotrowski@publicisgroupe.com