handel zainteresowania/hobby technologie

PlayStation VR2 już niedługo będzie dostępny w przedsprzedaży

02.11.2022 | PlayStation Polska

Warszawa, 2 listopada, 2022 roku: Firma Sony Interactive Entertainment ma przyjemność ogłosić datę premiery i ceny zestawów PlayStation VR2. Urządzenie zadebiutuje na rynkach już 22 lutego, a przedsprzedaż rozpocznie się już 15 listopada. Rekomendowane ceny zestawów zaczynają się od 599,99 €.

PlayStation VR2

Urządzenie do obsługi VR będzie dostępne od 22 lutego w wersji podstawowej (sugerowana cena: 599,99 €) oraz w zestawie z grą Horizon Call of the Mountain (sugerowana cena: 649,99 €). Dodatkowo, wraz z premierą PlayStation VR2 będzie dostępna stacja dokująca do kontrolerów PlayStation VR2 Sense w cenie 49,99€.

Gracze mieszkający w krajach objętych obsługą PlayStation Direct* będą mogli zamawiać PlayStation VR2 bezpośrednio ze strony PlayStation. Na innych rynkach, zestaw będzie dostępny u wybranych partnerów handlowych.

Szczegóły dotyczące premiery PlayStation VR2 są dostępne na blogu PlayStation.

*Usługa PlayStation Direct obejmuje USA, Wielką Brytanię, Niemcy, Belgię, Niderlandy oraz Luxemburg.

Senior Account Executive, MSL Group

michal.wedrychowski@publicisgroupe.com

Sony Interactive Entertainment – informacje

Uznawana za światowego lidera rozrywki interaktywnej i cyfrowej firma Sony Interactive Entertainment (SIE) jest odpowiedzialna za markę PlayStation® i związaną z nią rodziną produktów i usług. Innowacyjne rozwiązania PlayStation są dostępne na rynku od chwili premiery oryginalnego systemu PlayStation, która miała miejsce w Japonii w 1994 roku. Rodzina produktów i usług PlayStation obejmuje PlayStation®4, PlayStation®VR, PlayStation®Vita, PlayStation®3, PlayStation™Store, PlayStation®Plus, PlayStation™Video, PlayStation™Music, PlayStation™Now, PlayStation™Vue oraz cenione gry PlayStation oferowane przez firmę SIE Worldwide Studios. Firma SIE, której główna siedziba znajduje się w kalifornijskim San Mateo, jest należącą w całości do Sony Corporation filią tej firmy, prowadzącą działalność na całym świecie i mającą siedziby lokalne w Kalifornii, Londynie i Tokio.

Senior Account Executive, MSL Group

michal.wedrychowski@publicisgroupe.com