kultura/sztuka/rozrywka technologie

State of Play powraca już dziś

13.09.2022 | PlayStation Polska

Warszawa, 13 września, 2022 roku: Firma Sony Interactive Entertainment ma przyjemność poinformować o nadchodzącej konferencji State of Play, która będzie miała miejsce już dziś, o 23:59 czasu polskiego.

State of Play

Targi Tokyo Game Show rozpoczynają się już w ten czwartek, więc jest to idealny moment na kolejne State of Play i uczczenie niesamowitego wkładu japońskich twórców w rynek gier. W dzisiejszym pokazie pojawią się zapowiedzi od japońskich partnerów PlayStation, a także kilka niespodzianek od deweloperów z całego świata. Zaplanowanych jest ok. 20 minut zapowiedzi oraz nowe materiały przedstawiające gameplay z 10 gier, które ukażą się na PlayStation 5, PlayStation 4 i PS VR2.

State of Play rozpocznie się o 23:59 czasu polskiego. Konferencję będzie można obejrzeć na żywo na kanałach Twitch oraz YouTube.

Senior Account Executive, MSL Group

michal.wedrychowski@publicisgroupe.com

Sony Interactive Entertainment – informacje

Uznawana za światowego lidera rozrywki interaktywnej i cyfrowej firma Sony Interactive Entertainment (SIE) jest odpowiedzialna za markę PlayStation® i związaną z nią rodziną produktów i usług. Innowacyjne rozwiązania PlayStation są dostępne na rynku od chwili premiery oryginalnego systemu PlayStation, która miała miejsce w Japonii w 1994 roku. Rodzina produktów i usług PlayStation obejmuje PlayStation®4, PlayStation®VR, PlayStation®Vita, PlayStation®3, PlayStation™Store, PlayStation®Plus, PlayStation™Video, PlayStation™Music, PlayStation™Now, PlayStation™Vue oraz cenione gry PlayStation oferowane przez firmę SIE Worldwide Studios. Firma SIE, której główna siedziba znajduje się w kalifornijskim San Mateo, jest należącą w całości do Sony Corporation filią tej firmy, prowadzącą działalność na całym świecie i mającą siedziby lokalne w Kalifornii, Londynie i Tokio.

Senior Account Executive, MSL Group

michal.wedrychowski@publicisgroupe.com