zainteresowania/hobby kultura/sztuka/rozrywka

Rusza Akademia Sztuk Gamingowych. Partnerem pierwszej edycji jest Akademia Sztuk Pięknych w Warszawie

05.09.2022 | Lenovo

Lenovo Polska wraz z marką Legion wystartowało z nową inicjatywą pod nazwą Akademia Sztuk Gamingowych. ASG to przestrzeń, w której osoby z pasją do gier i technologii będą mogły tworzyć coraz ambitniejsze dzieła sztuki cyfrowej, stawiać czoło kreatywnym wyzwaniom oraz brać udział w inspirujących projektach. Akademia Sztuk Gamingowych swoją aktywność rozpoczyna od konkursu, którego Partnerem jest Akademia Sztuk Pięknych w Warszawie, a jego zwycięzcy otrzymają fantastyczne nagrody od Lenovo Polska.

Konkurs w ramach Akademii Sztuk Gamingowych polega na stworzeniu projektu naklejki na laptopa uwielbianej przez graczy na całym świecie marki Lenovo Legion. Wszystkie prace podlegać będą ocenie znakomitego jury w składzie: prof. Piotr Garlicki (grafik, ASP), dr Aleksandra Kot (graficzka, ASP), autorka książek dla dzieci Gosia Herba, rysownik komiksów, ilustrator i grafik Tomasz Kleszcz, projektant mody i artysta Nowych Mediów Mateusz Suda, rysownik, ilustrator i twórca murali Maciej Polak oraz brand marketing expert w Lenovo Polska Ewelina Woldan.

Akademia Sztuk Gamingowych jest miejscem, w którym chcemy uwolnić pokłady kreatywności za pomocą technologii i pozwolić artystom współtworzyć razem z nią nowe dzieła sztuki. Pierwszy projekt, którego partnerem jest Akademia Sztuk Pięknych, zakłada zaprojektowanie unikatowej naklejki na laptopa gamingowej serii Lenovo. Ważną wskazówką przy tworzeniu prac konkursowych będzie hasło przewodnie marki Lenovo Legion: Stylowy na zewnątrz, drapieżny wewnątrz, które jednocześnie może być brane pod uwagę przy ocenie projektów – mówi Ewelina Woldan, Brand Marketing Expert w Lenovo Polska.

W składzie konkursowego jury znaleźli się przedstawiciele Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie, którzy swoją wiedzą, doświadczeniem oraz wyjątkowym poczuciem estetyki ocenią nadesłane prace.

W teorii, przy tworzeniu prostego projektu naklejki, należy wziąć pod uwagę szereg aspektów, składających się na świat widziany oczami użytkownika w połączeniu z urządzeniem, którego ma być ozdobą i wartością dodaną. Wydawać by się mogło, że to proste zadanie, jednak przekazanie wielu elementów w jednym niewielkim obrazku może stanowić duże wyzwanieocenia Profesor Piotr Garlicki, Akademia Sztuk Pięknych w Warszawie.

Aby wziąć udział w konkursie należy zapoznać się z zasadami uczestnictwa i Regulaminem Konkursu dostępnymi pod adresem: www.akademiasztukgamingowych.pl oraz najpóźniej 22 września dokonać rejestracji. W konkursie wyłonionych zostanie dwóch zwycięzców: jeden dzięki jury, drugi będzie wybrany przez publiczność w głosowaniu na stronie głównej Konkursu.

Nagrodami są Laptop Lenovo Legion 5 Pro o wartości 7400 złotych oraz tablet Lenovo Tab P12 Pro o wartości 3900 zł.

Materiały graficzne znajdą Państwo pod linkiem.

Account Manager, Publicis Media

lenovo@publicismedia.com

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) to globalna firma technologiczna o przychodach 70 mld USD, zajmująca 171 miejsce w rankingu Fortune Global 500, zatrudniająca 75 000 osób na całym świecie i obsługująca miliony klientów każdego dnia na 180 rynkach. Skupiając się na śmiałej wizji dostarczania inteligentnych technologii dla wszystkich, Lenovo wykorzystało swój sukces jako światowego lidera w dziedzinie komputerów osobistych poprzez ekspansję na nowe obszary wzrostu, takie jak infrastruktura, telefonia komórkowa, rozwiązania i usługi. Ta transformacja wraz ze zmieniającymi świat innowacjami Lenovo buduje bardziej integracyjne, godne zaufania i zrównoważone społeczeństwo cyfrowe dla każdego i wszędzie. Zachęcamy do obserwowania nas w serwisach LinkedInFacebookTwitterInstagram oraz odwiedzania naszej witryny internetowej https://www.lenovo.com/.

LENOVO jest znakiem towarowym Lenovo. Wszelkie pozostałe znaki towarowe stanowią własność odpowiednich podmiotów. ©2022, Lenovo Group Limited.

Account Manager, Publicis Media

lenovo@publicismedia.com