kultura/sztuka/rozrywka

Wrześniowe weekendy w Fuzji

31.08.2022 | Fuzja Łódź

Fuzja z Latem nie zwalnia tempa! Także we wrześniu zapraszamy do udziału w atrakcjach odbywających się na terenie dawnych zakładów włókienniczych Karola Scheiblera. Sobotnie wieczory (3, 10 i 17 września) to spotkania z Kinem Letnim TME Polówka, z kolei niedzielne poranki (4, 11 i 18 września) spędzimy aktywnie na zajęciach jogi, które odbywać będą się w plenerze w Ogrodach Anny. We wrześniu w Fuzji odbędą się też dwie Międzypokoleniowe Potańcówki (4 i 11 września) z muzyką graną na żywo oraz poczęstunkiem. Chwytajmy wspólnie ostatnie weekendy lata!

„BLADY STRACH” W FUZJI ZAWSZE PO 21:00

TME Polówka to pozycja obowiązkowa! Jeszcze przez trzy soboty września będziemy wspólnie bawić się przy dobrym kinie z dreszczykiem emocji w ramach realizowanego w Fuzji cyklu „Blady Strach”. W najbliższą sobotę 3 września wyemitowany zostanie horror na podstawie powieści Stephena Kinga „Doktor Sen”. Pamiętacie „Lśnienie” Stanleya Kubricka? Z pewnością tak! Po kilku dekadach wyreżyserowania kolejnej części kultowego horroru podjął się Mike Flanagan, który do współpracy przy ekranizacji zaprosił m. in. Ewana McGregora, Rebeccę Ferguson oraz Kyliegh Curran. Dorosły już bohater, Dan Torrance, błąkając się po Ameryce poznaje małą dziewczynkę o takich samych zdolnościach jak on. Co wyniknie z tego spotkania? Podczas kolejnego senasu filmowego, który odbędzie się 10 września emocje sięgną zenitu, a na widzów Kina Letniego spadnie prawdziwy blady strach! Sobotni wieczór na terenie Fuzji spędzimy z opowieścią o bestii karmiącej się dziecięcym strachem i obejrzymy wspólnie film pt. „To”, również oparty na motywach powieści Stephena Kinga. Czy ciekawość to pierwszy stopień do piekła? Tego dowiemy się z kolei już 17 września razem z bohaterami kolejnego horroru pt. „Suspiria”. Amerykańska baletnica rozpoczyna naukę na prestiżowej niemieckiej akademii tańca. Niebawem odkrywa mroczne sekrety szkoły. Znakomite role Tildy Swinton i Dakoty Johnson.

Wrześniowe pokazy filmowe na terenie Fuzji odbywać będą się obok zabytkowej Elektrowni Karola Scheiblera (między budynkiem elektrowni a biurowcami). Wejście dostępne jest od ulicy Milionowej 6a. Projekcje organizowane przez TME Polówka są bezpłatne.

JOGA, WARSZTATY I  ZABAWA TANECZNA

Wrześniowe niedzielne poranki w Fuzji to bezpłatne spotkania z jogą i z instruktorkami ze szkoły Lido Movement Studio. Aktywność na świeżym powietrzu w niezwykłej scenerii Ogrodów Anny z widokiem na zrewitalizowaną fasadę zabytkowej Elektrowni Karola Scheiblera to idealny pomysł na dobry początek dnia! Widzimy się 4, 11 i 18 września o godzinie 10:00 w Ogrodach Anny. Uczestnicy zajęć proszeni są o zabranie własnych mat do ćwiczeń. Następnie (UWAGA: tylko w niedziele 4 oraz 11 września) po południu o godzinie 15:30 Fuzja wspólnie z SeniorApp zaprasza na warsztaty dedykowane osobom starszym, podczas których seniorzy będą mogli poznać świat nowych technologii i aplikacji mobilnych. Natomiast od godziny 16:30 do godziny 20:00 Ogrody Anny wypełnią największe przeboje muzyczne ostatnich dziesięcioleci grane na żywo w ramach Międzypokoleniowej Potańcówki. Do wspólnej zabawy zapraszamy każdego bez względu na wiek! Wydarzenie jest bezpłatne, dodatkowo na pierwszych gości czekają darmowe napoje!

Fuzja to flagowa inwestycja Echo Investment prowadzona w centrum Łodzi na terenie dawnych zakładów fabrycznych Karola Scheiblera. Multifunkcyjny projekt powstaje na obszarze 8 ha w otoczeniu historycznej zabudowy i zyskuje nowe funkcje. Inwestycja po wielu latach od upadku zakładów Uniontex powraca do Łodzi jako pełnoprawna część miasta z ofertą kulturalną, rozrywkową, gastronomiczną, usługowo – handlową, a także budynkami mieszkalnymi, nowoczesną powierzchnią biurową, miejskim placem (Ogrody Anny) i otwartymi, zielonymi terenami wspólnymi. Łącznie na 8 ha zlokalizowane będą 22 budynki, z czego 15 to obiekty historyczne.

PR Manager, Biuro Prasowe Fuzja Łódź

a.kaczorowska@bepr.pl

Echo Investment jest największym polskim deweloperem z bogatym doświadczeniem w głównych sektorach rynku nieruchomości: mieszkaniowym, handlowo-usługowym, biurowym oraz hotelowym. Jako firma współodpowiedzialna za rozwój miast, angażuje się w projekty, które wpisują się w miejską tkankę i ją uzupełniają. Każdy z nich to mądrze i odpowiedzialnie zaprojektowany fragment miasta.

Echo Investment jest notowane na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie już od 1996 roku. Od 2019 roku głównym akcjonariuszem firmy jest węgierski Wing IHC Zrt oraz partnerzy Griffin Capital Partners.

PR Manager, Biuro Prasowe Fuzja Łódź

a.kaczorowska@bepr.pl