budownictwo/nieruchomości

Kolejne mieszkania w łódzkiej Fuzji z pozwoleniem na użytkowanie

24.08.2022 | Fuzja Łódź

237 lokali, zróżnicowany metraż, system inteligentnego zarządzania oraz lokalizacja w samym centrum Łodzi w otoczeniu historycznej zabudowy dawnych zakładów włókienniczych Karola Scheiblera. Echo Investment oddało właśnie do użytkowania trzeci z czterech budynków mieszkalnych w wielofunkcyjnym kompleksie Fuzja, gdzie trwa prowadzona przez spółkę rewitalizacja 8-hektarowego pofabrycznego terenu. W tym etapie inwestycji sprzedanych zostało ponad 93% lokali. Wolnych jest jeszcze 17 mieszkań dedykowanych zarówno klientom indywidualnym, jak również inwestorom kupującym lokale z myślą o najmie.

W pierwszym etapie mieszkaniowej inwestycji na terenie Fuzji zostały wybudowane dwie nieruchomości z 274 mieszkaniami o metrażu od 29 mkw. do 111 mkw. Lokale te są już w pełni wyprzedane. Drugi etap, który otrzymał właśnie pozwolenie na użytkowanie oferuje 237 mieszkań o metrażu od 35 mkw. do 98 mkw. Budynek zaprojektowany został na kształt podkowy, dzięki czemu wyodrębnione zostało tu patio z roślinnością i miejscami do wypoczynku. Nieruchomość wyróżnia także elewacja, która utrzymana została w ciemniejszych barwach. Wszystkie mieszkania wyposażone są w system Echo Smart, czyli inteligentnego zarządzania lokalem. Takie rozwiązanie z użyciem aplikacji mobilnej lub komendy głosowej pozwala m.in. na zdalne dopasowanie światła czy ustawienie temperatury. Przyszli mieszkańcy będą mieli do dyspozycji także podziemne miejsca parkingowe, komórki lokatorskie, boksy do przechowywania rowerów oraz ładowarki do pojazdów elektrycznych. Obecnie w sprzedaży pozostało 17 ostatnich mieszkań o metrażach od 35 mkw. do 80 mkw. Trzeci etap inwestycji, który obejmuje 156 mieszkań zgodnie z planem będzie gotowy w pierwszym półroczu 2023 roku.

Realizowany przez Echo Investment kompleks mieszkalny w wielofunkcyjnej Fuzji idealnie wpisuje się w potrzeby dzisiejszych nabywców lokali. Znajduje się w sercu miasta, a jednocześnie w oddali od ulicznego ruchu samochodów. Niewątpliwym atutem mieszkania w Fuzji jest niezwykły pofabryczny klimat tego miejsca, który tworzy historyczna zabudowa oraz perełka całego kompleksu, czyli przepiękna secesyjna elektrownia. Całości dopełniają Ogrody Anny z licznymi miejscami do odpoczynku i relaksu oraz kreatywnym placem zabaw dla najmłodszych. W przyszłym roku pojawią się tu też restauracje, kawiarnie oraz lokale usługowe.

- Fuzja jest projektem kompletnym, zaprojektowanym z myślą o ludziach i dla ludzi. Nowe mieszkania nieustannie cieszą się powodzeniem wśród klientów, zarówno tych indywidualnych, jak i inwestycyjnych. Ludzie chcą mieszkać w centrum miasta, ale w miejscu ustronnym, z dala od ruchliwych ulic. Liczy się dla nich bliskość usług, możliwość skorzystania z oferty gastronomicznej, zieleń oraz zorganizowane miejsca do relaksu i rodzinnych zabaw. Dodatkowo w Fuzji mamy jeszcze jedną niezwykle ważną wartość dodaną – otoczenie historycznej pofabrycznej zabudowy, bowiem powstające tu mieszkania są częścią całego kompleksu, który powstaje na terenie dawnych zakładów Karola Scheiblera. To wszystko powoduje, że nie tylko klienci indywidualni, ale też inwestorzy chętnie dokonują zakupu mieszkań w Fuzji właśnie z myślą o najmie, który jest bezpiecznym sposobem na długoterminową lokatę kapitałumówi Dawid Wrona, dyrektor sprzedaży mieszkań w Echo Investment.

Fuzja to flagowa inwestycja Echo Investment prowadzona w centrum Łodzi na terenie dawnych zakładów fabrycznych Karola Scheiblera. Multifunkcyjny projekt powstaje na obszarze 8 ha w otoczeniu historycznej zabudowy, która zyska nowe funkcje. Inwestycja po wielu latach od upadku zakładów Uniontex powraca do Łodzi jako pełnoprawna część miasta z ofertą kulturalną, rozrywkową, gastronomiczną, usługowo – handlową, a także budynkami mieszkalnymi, nowoczesną powierzchnią biurową, miejskim placem (Ogrody Anny) i otwartymi, zielonymi terenami wspólnymi. Łącznie na 8 ha zlokalizowane będą 22 budynki, z czego 15 to obiekty historyczne.

PR Manager, Biuro Prasowe Fuzja Łódź

a.kaczorowska@bepr.pl

Echo Investment jest największym polskim deweloperem z bogatym doświadczeniem w głównych sektorach rynku nieruchomości: mieszkaniowym, handlowo-usługowym, biurowym oraz hotelowym. Jako firma współodpowiedzialna za rozwój miast, angażuje się w projekty, które wpisują się w miejską tkankę i ją uzupełniają. Każdy z nich to mądrze i odpowiedzialnie zaprojektowany fragment miasta.

Echo Investment jest notowane na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie już od 1996 roku. Od 2019 roku głównym akcjonariuszem firmy jest węgierski Wing IHC Zrt oraz partnerzy Griffin Capital Partners.

PR Manager, Biuro Prasowe Fuzja Łódź

a.kaczorowska@bepr.pl