sport

PUMA podpisuje umowę z najszybszą kobietą na świecie – Elaine Thompson-Herah

15.07.2022 | Puma

Warszawa, 15 lipca 2022 r. – Marka sportowa PUMA podpisała umowę z pięciokrotną mistrzynią olimpijską i najszybszą żyjącą kobietą – Elaine Thompson-Herah. 30-letnia Jamajka wzmocni imponującą listę zawodników wspieranych przez PUMA, występujących na Mistrzostwach Świata w Lekkiej Atletyce, które rozpoczynają się już dziś w Eugene w stanie Oregon, USA.

Elaine Thompson-Herah jest pierwszą kobietą w historii, która wygrała „sprinterski dublet”, zdobywając złoto zarówno na 100, jak i na 200 metrów na Olimpiadzie w Rio de Janeiro w 2016 roku. Sprinterka powtórzyła ten wyczyn i obroniła swój tytuł na Olimpiadzie w Tokio w 2020 roku. Oprócz swoich historycznych osiągnięć olimpijskich, Elaine stała się najszybszą żyjącą kobietą, gdy osiągnęła czas 10,54 sekundy w trakcie Prefontaine Classic w Eugene, USA, w ubiegłym roku.

Jesteśmy zachwyceni, że Elaine zdecydowała się dołączyć do rodziny PUMA.” – powiedział CEO PUMA Bjørn Gulden. „Swoją szybkością uosabia wszystko, za czym opowiadamy się jako marka. W zeszłym roku Elaine osiągnęła drugi najlepszy czas w historii biegów kobiet i brakuje jej tylko 0,05 sekundy do ustanowienia rekordu świata. Jej ambicją jest pobicie tego rekordu, a my chcemy pomóc jej osiągnąć ten cel dzięki naszym najbardziej innowacyjnym i wydajnym produktom.”

PUMA ma długą i bogatą historię w lekkoatletyce i sponsoruje Jamaica Athletics Administrative Association od 2002 roku. Elaine Thompson-Herah dołącza teraz do swojego jamajskiego rodaka, legendy sprintu, rekordzisty świata i złotego medalisty olimpijskiego – Usaina Bolta.

Poczułam, że PUMA, firma która od lat współpracuje z Najszybszym Człowiekiem Świata, to po prostu właściwy wybór.” – powiedziała Elaine Thompson-Herah. „Jestem podekscytowana, że mogę być częścią tak elitarnej grupy i nie mogę się doczekać kolejnych występów. Bardzo chcę pobić rekord świata na 100 metrów. Obecny jest niepokonany od 34 lat. Teraz nadszedł mój czas i myślę, że mogę jeszcze wiele pokazać.”

Zdjęcia:

Zdjęcia Elaine Thompson-Herah

Senior Account Executive, MSL

michal.wedrychowski@publicisgroupe.com

tel: 882140098

PUMA

PUMA jest jedną z wiodących na rynku marek sportowych, projektującą i sprzedającą obuwie, odzież oraz akcesoria. Od ponad 70 lat nieustannie buduje reputację producenta tworzącego najlepsze produkty dla sportowców na całym świecie. W swojej ofercie PUMA posiada produkty w linii lifestyle i performance w kategoriach: piłka nożna, bieganie, trening, koszykówka, golf oraz sporty motorowe. Marka od lat angażuje się w ekscytujące współprace ze znanymi projektantami, przenosząc sport do kultury oraz mody ulicznej. Grupa PUMA jest właścicielem marek PUMA, Cobra Golf oraz stichd. Firma dystrybuuje swoje produkty w ponad 120 krajach, zatrudnia ponad 16 000 osób na całym świecie, a jej siedziba mieści się w Herzogenaurach w Niemczech. Więcej informacji można znaleźć na stronie http://www.puma.com.

Senior Account Executive, MSL

michal.wedrychowski@publicisgroupe.com