media/marketing/reklama

Agencja Lightscape wspiera lidera wśród platform do dystrybucji i promocji treści – WhitePress®

12.07.2022 | Lightscape

Agencja Lightscape nawiązała stałą współpracę z WhitePress®, międzynarodowym liderem i jedną z najdynamiczniej rozwijających się platform do dystrybucji i promocji contentu w Europie. W Polsce to pierwsza wśród 100 najbardziej widocznych witryn marketingowych Google według rankingu Senuto. Lightscape od lutego odpowiada za realizację przygotowanej wcześniej strategii komunikacji, obejmującej działania z zakresu digital PR, media relations i pełni rolę biura prasowego polskiego startupu.

Marka WhitePress® działa na rynku polskim rynku od blisko 10 lat. Ponad 120-osobowy team z centralą w Polsce obsługuje 24 języki i współpracuje z ponad 46 000 portali, co plasuje markę na pierwszym miejscu w Polsce w kategorii Martechów, które odpowiadają za dystrybucję i promocję treści. Usługi WhitePress® skierowane są m.in. do agencji interaktywnych, agencji SEO, domów mediowych i firm działających w branży e-PR. Platforma wspiera zarówno działania content marketingowe jaki i influencer marketingowe.

Od lat WhitePress® jest znany specjalistom w branży jako lider wśród platform content marketingowych. Jednak wraz z intensywnym rozwojem firmy i ekspansją zagraniczną stanęliśmy przed nowym wyzwaniem budowania wizerunku silnej marki międzynarodowej, która jest rozpoznawalna nie tylko w niszy. To wymaga przemyślanej strategii i odpowiedniej komunikacji naszych działań. Do pomocy przy public relations wybraliśmy Lightscape i była to dobra decyzja – po kilku miesiącach zbieramy pierwsze owoce tej współpracy. Dzięki agencji PR docieramy do szerszego grona odbiorców, a my możemy skupić się na działaniach wewnętrznych i dalszym rozwoju – mówi Patrycja Kosek, Digital Marketing Manager w WhitePress®.

Zespół Agencji w składzie: Paulina Kunicka, Marketing Manager oraz Pamela Tomicka, Senior Account Manager od lutego realizują działania z obszaru digital PR, komunikację biznesową, a także kontekstową. Lightscape prowadzi także efektywne działania media relations, plasuje ekspertów WhitePress® w mediach branżowych oraz biznesowych, a także stanowi wsparcie w zakresie realizacji działań marketingowych.

- Cieszymy się, że w imieniu WhitePress możemy informować otoczenie marketingowe o kolejnych, międzynarodowych sukcesach tej platformy, kreować jej obecność medialną i jednocześnie obserwować dynamiczny rozwój polskiego startupu. Prowadzenie działań komunikacyjnych dla lidera wśród platform dystrybucji treści to dla nas duża odpowiedzialność, ale jednocześnie satysfakcja – komentuje Paulina Kunicka, Marketing Manager, Lightscape.

To już kolejny klient Agencji działający na polskim rynku startupów i w branży Martech.

Project Management Director, Lightscape

p.kunicka@lightscape.pl