nauka/edukacja/szkolenia

Santander Universidades i British Council rekrutują na stypendia językowe

5000 osób z całego świata może ubiegać się o stypendium Santander| Online English Courses - British Council, które pozwoli znacząco podnieść kompetencje zawodowe w znajomości języków obcych.

Grupa Santander, która od 10 lat realizuje w Polsce program Santander Universidades, kontynuuje działania wspierające edukację i szkolnictwo wyższe, a zwłaszcza szkolenia językowe postrzegane jako kluczowy czynnik zwiększenia szans na rynku pracy. Za pośrednictwem Santander Universidades, we współpracy z British Council, Santander uruchamia nową edycję programu Stypendia językowe Santander| Online English Courses - British Council.

Do zdobycia jest 5000 stypendiów, o które ubiegać mogą się wszystkie osoby pełnoletnie z 13 krajów: Argentyna, Niemcy, Chile, Brazylia, Meksyk, USA, Hiszpania, Peru, Kolumbia, Portugalia, Polska, Wielka Brytania i Urugwaj.

Aby ułatwić uczestnikom udział w zajęciach w trakcie pandemii, cały program realizowany jest przez Internet. Rekrutacja odbywa się online na stronie https://app.becas-santander.com/pl/program/becas-santander-idiomas-online-english-courses-2022-british-council i trwa do 29 marca 2022 r.

- Kursy są przyjazne dla użytkownika i intuicyjne. Było to dla mnie niezwykle przydatne doświadczenie, dzięki któremu łatwiej mi rozmawiać po angielsku. Było też sporo zadań gramatycznych. Polecam serdecznie, kurs bardzo przypadł mi do gustu - mówi Alicja Kanik, uczestniczka poprzedniej edycji Stypendium Językowego Santander.

Dostępnych jest pięć poziomów szkolenia, od poziomu początkującego (A1) do poziomu zaawansowanego (C1), a kandydaci są podzieleni na grupy zgodnie z ich aktualną znajomością języka angielskiego. Każdy program szkoleniowy trwa 12 tygodni - od kwietnia do lipca, i obejmuje 12 sesji online z nauczycielami z British Council oraz 48 godzin zajęć na platformie e-learningowej. Celem stypendium jest poprawa umiejętności pozwalających na zdobycie zatrudnienia i zwiększenie szans beneficjentów na dostęp do międzynarodowego rynku pracy.

Po pomyślnym ukończeniu kursów uczestnicy otrzymają certyfikat językowy od British Council, potwierdzający poziom znajomości języka angielskiego.

- Jednym z naszych celów jest podnoszenie szans na zatrudnienie młodych ludzi poprzez szkolenia z umiejętności i kompetencji interdyscyplinarnych, takich jak języki obce. W związku z ogromnym zainteresowaniem programem w poprzednim roku, po raz kolejny postanowiliśmy uruchomić nową edycję stypendiów organizowanych wraz z British Council – powiedział Wojciech Leśniewski, dyrektor Santander Universidades.

Biuro Prasowe
Obszar Komunikacji Korporacyjnej i Marketingu, Santander Bank Polska S.A.

biuro.prasowe@santander.pl

Biuro Prasowe
Obszar Komunikacji Korporacyjnej i Marketingu, Santander Bank Polska S.A.

biuro.prasowe@santander.pl