wydarzenia

Grupa Amica na targach KBIS 2022 w Orlando

04.02.2022 | Amica S.A.

W najbliższy wtorek, 8 lutego, rozpoczną się największe targi w Ameryce Północnej, The Kitchen & Bath Industry Show (KBIS), organizowane w Orlando na Florydzie. Grupa Amica po raz pierwszy weźmie w nich udział, prezentując nowoczesne rozwiązania z gamy sprzętu grzejnego: kuchni wolnostojących, piekarników, płyt i okapów. Rynek amerykański jest jednym z rozważanych kierunków eksportowych największego polskiego producenta AGD.

Targi Kitchen & Bath Industry Show (KBIS) to największa impreza w Ameryce Północnej poświęcona wszystkim obszarom projektowania kuchni i łazienek. KBIS, we współpracy z National Kitchen & Bath Association (NKBA), tworzy interaktywną platformę, promującą najnowsze produkty branżowe, trendy i technologie setek wystawców. Do ich grona w 2022 roku dołącza Grupa Amica, która zaprezentuje swoje najnowocześniejsze rozwiązania, dobrze znane dotychczas konsumentom na rynku europejskim i azjatyckim.

Rynek amerykański interesuje nas już od pewnego czasu i jeśli chcemy myśleć o biznesie za oceanem, to obecność na targach w Orlando jest świetną okazją do pokazania naszego portfolio. Mamy do zaprezentowania nowoczesne i funkcjonalne rozwiązania w całej gamie sprzętów grzejnych, zarówno piekarnikach, jak i kuchniach wolnostojących, które w Stanach Zjednoczonych są bardzo popularne. Liczymy na dobre przyjęcie i nawiązanie ciekawych kontaktów biznesowych – wyjaśnia Alina Jankowska-Brzóska, Wiceprezes Zarządu Grupy Amica.

Jednym z promowanych przez Grupę Amica rozwiązań jest BakingPro System, który dzięki zastosowaniu nowej konstrukcji komory gwarantuje równomierną dystrybucję ciepła w całym piekarniku oraz w kuchniach wolnostojących. Dodatkowo, piekarniki wyposażone są w funkcję Open Up, umożliwiającą automatyczne otwieranie drzwi delikatnym dotykiem. Odwiedzający stoisko producenta będą mogli poznać także płyty grzejne z funkcją AutoBridge, dzięki której możliwe jest gotowanie w większym naczyniu na dwóch polach jednocześnie, oraz z Hob&Go, czyli automatycznym wykrywaniem naczynia na powierzchni płyty. Uzupełnieniem portfolio są ciche okapy sterowane gestem.

Każdego roku targi KBIS odwiedzają tysiące wykwalifikowanych projektantów kuchni i łazienek, projektantów wnętrz, dealerów, architektów, i przedstawicieli showroomów. Wspólnie z NAHB International Builders Show (IBS) współtworzą Design & Construction Week, przyciągając ponad 60 tys. profesjonalistów z branży projektowania i budownictwa.

Public Relations Manager, Grupa Amica

eliza.orepiuk-szymura@amica.com.pl

Grupa Amica to wiodący europejski producent sprzętu gospodarstwa domowego z ponad 70-letnim doświadczeniem. W ofercie posiada pełną gamę inteligentnych urządzeń dużego i małego AGD, wyróżniających się użytecznymi rozwiązaniami, najnowszą technologią i nowoczesnym designem. W portfelu grupy znajdują się marki: Amica (Europa Środkowa i Zachodnia), Hansa (Europa Wschodnia), Gram (Skandynawia), CDA (Wielka Brytania) oraz Fagor (Hiszpania). Na całym świecie zatrudnia ponad 3 tysiące osób, dzięki którym dostarcza do klientów na blisko 70 rynkach na świecie ok. 5 milionów urządzeń rocznie.

Public Relations Manager, Grupa Amica

eliza.orepiuk-szymura@amica.com.pl