internet media/marketing/reklama

"Wprost" zmienia model zarządzania redakcją.

Zarząd Spółki PMPG Polskie Media S.A. informuje, że z dniem 31 grudnia 2021 roku, Michał Chabas, Dyrektor Zarządzający odpowiedzialny dotychczas za rozwój produktów mediowych PMPG dodatkowo obejmie operacyjne zarządzanie pracami redakcji „Wprost”.

Jednocześnie, zarząd PMPG podjął decyzję o zakończeniu współpracy z Robertem Felusiem w charakterze Redaktora Naczelnego "Wprost" z dniem 30 grudnia 2021 roku.

Intencją zarządu i właściciela spółki PMPG Polskie Media S.A. jest dalszy intensywny rozwój wprost.pl i ugruntowanie jego pozycji lidera opinii w świecie cyfrowym.  Wdrażane zmiany mają na celu poszerzenie zasięgów serwisu poprzez wzmocnienie redakcji i roli redaktorów prowadzących serwisy wertykalne oraz rozbudowę treści premium w modelu subskrypcyjnym.

„Zmierzamy w kierunku płaskiej, nowoczesnej struktury organizacyjnej z silnymi redaktorami prowadzącymi odpowiedzialnymi za rozwój powierzonego obszaru. Inspiracją są dla nas globalni liderzy rynku wydawnictw cyfrowych.” – komentuje Katarzyna Gintrowska Prezes Zarządu PMPG Polskie Media S.A. -„Bardzo dziękuję panu Robertowi Felusiowi za wkład w rozwój i wsparcie procesów transformacji „Wprost” do pełnej wersji cyfrowej”.

Michał Chabas współpracę z PMPG podjął w październiku 2021 roku w roli Dyrektora Zarządzającego odpowiedzialnego za rozwój produktów mediowych WPROST i Do Rzeczy. Wcześniej odpowiadał między innymi za wyniki Strony Głównej, Sportowych Faktów, O2.pl i Wiadomości w firmie Wirtualna Polska Media S.A. ściśle współpracując z redakcjami.

W marcu 2020 roku ukazał się ostatni numer papierowego wydania tygodnika WPROST. Dziś serwis wprost.pl to lider wśród mediów opiniotwórczych, który może pochwalić się 7,4 mln realnych użytkowników (źródło: Mediapanel/Gemius, listopad 2021) i stabilną, silną pozycją wśród mediów cyfrowych.

PMPG S.A.

biuroprasowe@pmpg.pl

Bieżące informacje ze spółki spółki PMPG Polskie Media SA (GPW: PMPG) na www.pmpg.pl oraz na profilach w serwisach Twitter: https://twitter.com/PMPG_PL i Facebook: https://www.facebook.com/PMPG.SA.

PMPG S.A.

biuroprasowe@pmpg.pl