budownictwo/nieruchomości ekonomia/biznes/finanse

IWG podpisuje umowę z pierwszym partnerem franczyzowym w Rumunii, otwierając nowe lokalizacje, aby sprostać rosnącemu zapotrzebowaniu na hybrydowe rozwiązania do pracy

23.11.2021 | IWG
  • IWG - firma aktywnie zaangażowana w rynek elastycznych miejsc pracy, rozszerza ofertę przestrzeni co-workingowych pod marką Regus, otwierając pierwszą przestrzeń z nowym partnerem franczyzowym, firmą Transinvest;
  • Dzięki tej współpracy, IWG wprowadza pierwszą przestrzeń co-workingową Regus w mieście, Kluż-Napoka.
  • Oficjalne otwarcie nowego budynku w regionie Transylwanii odbędzie się na początku przyszłego roku.

IWG, największy globalny operator elastycznych przestrzeni biurowych, reprezentowany w Rumunii przez marki Regus i Spaces, otwiera w ramach franczyzy z partnerem Transinvest, pierwszą elastyczną i co-workingową przestrzeń w regionie Transylwanii, zlokalizowaną w Kluż-Napoka.

IWG otworzy w 2022 roku pierwszy budynek pod marką Regus w Kluż-Napoka. Współpraca ta jest częścią procesu, który otwiera rumuńskim operatorom franczyzowym drogę do sektora flex-space. Budynek, już wzniesiony, ma zostać ukończony przez Transinvest na początku przyszłego roku.

Árpád Szántó, Network Development Director SEE IWG, mówi: "Rynek powierzchni elastycznych jest jednym z najbardziej dynamicznych i szybko rozwijających się sektorów, z potencjałem wzrostu na poziomie 24% każdego roku. Podkreślają to ostatnie badania IWG, które wykazały, że 72% pracowników biurowych woli model hybrydowy niż powrót do biura na pełen etat przy 10% podwyżce wynagrodzenia. Cieszymy się, że nawiązujemy pierwsze partnerstwo z operatorem franczyzowym, aby zaoferować korzyści wynikające z pracy hybrydowej jak największej liczbie osób i przedsiębiorstw w Rumunii."

Partnerstwo obu firm nastąpiło w obliczu rosnącego globalnego zapotrzebowania na elastyczne miejsca pracy. W tym roku do sieci IWG dołączyły już dwa miliony nowych użytkowników.

Ramona Predescu, Country Manager IWG Romania, oświadcza: "Zarówno globalnie, jak i w Rumunii, obserwujemy rosnące zapotrzebowanie na hybrydowe rozwiązania pracy. Łącząc siły z podobnie myślącymi partnerami, takimi jak Transinvest, zwiększamy naszą obecność w całym kraju. Zalety modelu hybrydowego stają się coraz bardziej zauważalne w Rumunii, a IWG odnotowuje dwucyfrowy wzrost w skali roku.

Model hybrydowy pozwala pracownikom nie tylko na osiągnięcie równowagi między życiem zawodowym a prywatnym, ale także firmom na pozyskanie i zatrzymanie największych talentów oraz obniżenie kosztów. Korzyści dotyczą również środowiska naturalnego. Umożliwiając pracownikom pracę bliżej domu, znacznie zmniejsza się emisję dwutlenku węgla. Nowy budynek w Kluż-Napoka jest częścią strategii IWG mającej na celu stworzenie sieci elastycznych przestrzeni biurowych łączących miasta w całej Rumunii."

Transinvest - rodzinny biznes

Transinvest jest częścią grupy Tighinean Holding, rodzinnej firmy prowadzonej przez braci Tighinean. Założona w 1998 roku, rozpoczęła działalność handlową dystrybuującą obuwie, która następnie rozwinęła się w sieć sklepów obuwniczych wielu marek, a następnie rozpoczęła rozwój kilku franczyz w Rumunii, takich marek jak Lego, Ecco, czy Pandora.

Victor Tighinean, przedstawiciel Transinvest, powiedział: "To partnerstwo daje nam ramy do bycia nie tylko franczyzobiorcą, ale partnerem, który ma ważną rolę w sukcesie firmy IWG w Rumunii. W ciągu najbliższych kilku lat mamy ambitny plan otwarcia dziesięciu nowych budynków pod marką Regus w północno-zachodnim regionie kraju, tym samym przyczyniając się do wzmocnienia obecności tych biur w Rumunii."

Informacje o Regus Kluż-Napoka

Centrum Regus w Kluż-Napoka dysponuje powierzchnią 1 500 m² rozmieszczoną na 3 trzech kondygnacjach. Znajduje się tu business lounge, przestrzeń co-workingowa, indywidualne biura, sale konferencyjne, taras z możliwością organizacji wydarzeń oraz podziemny parking, łatwo dostępny również dla osób niepełnosprawnych. Budynek położony jest w centrum miasta Kluż-Napoka i oferuje szybki dostęp do licznych udogodnień, takich jak restauracje, kawiarnie czy transport publiczny.

IWG

IWG jest liderem innowacyjnych, elastycznych rozwiązań w dziedzinie przestrzeni biurowych. Nasze marki pomagają milionom ludzi i ich firmom pracować bardziej produktywnie. Umożliwiamy to poprzez dostarczanie profesjonalnych, inspirujących i sprzyjających współpracy miejsc pracy oraz usług.

Cyfryzacja i nowe technologie przekształcają świat pracy. Ludzie pragną być bardziej wydajni dzięki możliwości mieszkania i pracy w dowolny sposób i w dowolnym miejscu. Przedsiębiorstwa poszukują korzyści finansowych i strategicznych. Naszymi klientami są firmy rozpoczynające działalność, małe i średnie przedsiębiorstwa oraz duże międzynarodowe koncerny. Mają unikalne cele biznesowe, ludzi i aspiracje. Chcą, aby miejsca pracy i społeczności z nimi związane odpowiadały ich potrzebom. Chcą mieć wybór.

W IWG zapewniamy ten wybór i obsługujemy cały świat pracy poprzez nasze marki: Regus, Spaces, No18, Basepoint, Open Office i Signature. Tworzymy wartość osobistą, finansową i strategiczną dla firm każdej wielkości. Od najbardziej ekscytujących firm i znanych organizacji na świecie, po osoby indywidualne i kolejne pokolenia liderów branży. Wszyscy oni wykorzystują możliwości elastycznego systemu pracy, aby zwiększyć swoją produktywność, wydajność i sprawność w prowadzeniu biznesu.

Dołącz do nas na www.iwgplc.com

IWG