kultura/sztuka/rozrywka technologie

Studio Guerrilla ujawnia szczegóły tworzenia realistycznego świata w Horizon Forbidden West

22.11.2021 | PlayStation Polska

Warszawa, 22 listopada 2021 r. – Firma Sony Interactive Entertainment ma przyjemność przybliżyć informacje dotyczące procesu projektowania świata w Horizon Forbidden West. Przedstawiciele studia Guerrilla, odpowiedzialnego za tworzenie gry, ujawnili nowe informacje dotyczące m.in. plemion i osad, które napotka na swojej drodze Aloy. Druga odsłona serii Horizon zadebiutuje 18 lutego 2022 roku i będzie dostępna wyłącznie na konsole PlayStation 4 oraz PlayStation 5.

Autentyczny świat

Studio Guerrilla utworzyło dedykowany zespół o nazwie Living World odpowiadający za budowę autentycznego i żywego świata  w Horizon Forbidden West. Espen Sogn, główny projektant tego działu, przybliża detale dotyczące swoich zadań oraz towarzyszącej jego pracy filozofii. Dodatkowo, Senior Writer Annie Kitain, opowiada o roli, jaką odgrywa zespół narracyjny, szczegółowo opisując rozbudowaną historię każdego plemienia, które napotka Aloy, w tym tajemniczych Tenakthów, zajmujących tereny zachodnich krain.

Więcej informacji na temat nowości w grze Horizon Forbidden West znajduje się są na oficjalnym blogu PlayStation, dostępnym pod tym linkiem.

Wideo prezentujące fragmenty rozgrywki z gry Horizon Forbidden West można znaleźć tutaj.

Wcześniejsze posty można znaleźć poniżej:

Ewolucja Aloy

Nowa kraina, wiele tajemnic

Metalowe bestie w postapokaliptycznym świecie

Autentyczny i żywy świat

Senior Account Executive, MSL Group

michal.wedrychowski@publicisgroupe.com

Sony Interactive Entertainment Europe Ltd – informacje

Firma Sony Interactive Entertainment Europe (SIEE), mająca siedzibę główną w Londynie, w Wielkiej Brytanii, jest odpowiedzialna za markę PlayStation® oraz grupę produktów i usług oferowanych w 109 regionach, dla których SIEE jest przedstawicielem firmy Sony Interactive Entertainment (SIE). Innowacyjne rozwiązania PlayStation są dostępne na rynku od chwili premiery oryginalnego systemu PlayStation, która miała miejsce w Japonii w 1994 roku. Rodzina produktów i usług PlayStation obejmuje PlayStation®4, PlayStation®VR, PlayStation®Vita, PlayStation®3, PlayStation™Store, PlayStation®Plus, PlayStation™Video, PlayStation™Music, PlayStation™Now oraz cenione gry PlayStation oferowane przez firmę SIE Worldwide Studios.

Informacje prawne

PlayStation oraz logo SIE w formie diamentu są zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Sony Interactive Entertainment Inc. Wszelkie pozostałe znaki towarowe należą do ich właścicieli.

Senior Account Executive, MSL Group

michal.wedrychowski@publicisgroupe.com