ekonomia/biznes/finanse

Bank BNP Paribas wspiera rozwój Farm Frites

28.09.2021 | Bank BNP Paribas

Bank BNP Paribas będzie pełnił rolę agenta dokumentacji w ramach konsorcjum trzech banków, które udzieli finasowania spółce Farm Frites Poland. Łączna wartość kredytów to 330 mln złotych, a udział Banku BNP Paribas to 1/3 tej kwoty.

Kredyty udzielone Farm Frites Poland będą przeznaczone m.in. na rozbudowę mocy produkcyjnych. Spółka planuje budowę nowej linii do produkcji placków ziemniaczanych oraz kolejny zakład produkcji frytek. Pozostałe cele to refinansowanie istniejącego zadłużenia oraz finansowanie bieżących potrzeb, związanych z dalszym rozwojem działalności firmy.

- Z Farm Frites współpracujemy od wielu lat. Ta transakcja jest potwierdzeniem, że budowanie długotrwałych relacji z Klientem, opartych na zaufaniu i zrozumieniu jego potrzeb biznesowych, procentuje – mówi Łukasz Pobudejski.

Grupa Farm Frites od 50 lat inwestuje w rozwój, uprawę, selekcję, przetwarzanie i pakowanie produktów ziemniaczanych. Firma osiągnęła status globalnego lidera w swoim sektorze.

Izabela Tworzydło
Dyrektorka Dep. Komunikacji Korporacyjnej, Rzeczniczka prasowa, BNP Paribas Bank Polska

izabela.tworzydlo@bnpparibas.pl

izabela.tworzydlo@bnpparibas.pl