wydarzenia ekonomia/biznes/finanse

Generali wyróżnione przez Institutional Investor

13.09.2021 | Grupa Generali

Mediolan - Generali zostało wyróżnione wśród „Najbardziej Zasłużonych Firm” w sektorze ubezpieczeniowym w corocznym rankingu All-Europe Executive Team przez Institutional Investor - specjalistyczny magazyn i niezależną firmę badawczą specjalizującą się w dziedzinie finansów międzynarodowych.

Institutional Investor nagrodził Zarząd Grupy Generali. Pan Philippe Donnet, CEO Grupy zajął drugie miejsce w klasyfikacji generalnej w kategorii „Najlepszy CEO”. Cristiano Borean, Dyrektor Finansowy Grupy i Giulia Raffo, Dyrektor ds. Relacji Inwestorskich i Agencji Ratingowych, zajęli pierwsze miejsca odpowiednio w kategoriach „Najlepszy CFO” i „Najlepszy IR Professionals”. Generali znalazło się również w gronie najlepszych firm w „Best IR Program” oraz „Best Investor/Analyst Event” i zajęło pierwsze miejsce jako „Najlepszy Zespół IR”.

Ranking Inwestorów Instytucjonalnych odzwierciedla oceny ponad 1500 specjalistów i inwestorów z około 600 firm, świadczących usługi finansowe. Prezesi byli oceniani według kryteriów wiarygodności, przywództwa i jakości komunikacji, a dyrektorzy finansowi - na podstawie alokacji kapitału, zarządzania finansowego i komunikacji. W celu oceny działań Relacji Inwestorskich zbadano szereg czynników, w tym: objazdowe akcje reklamowe, jakość informacji finansowych, znajomość biznesu i rynku oraz reaktywność firmy i pozycja społeczna.

Komunikat prasowy Grupy w załączeniu.

Rzecznik prasowy, Grupa Generali

justyna.szafraniec@generali.com