internet technologie

PLAY NOW TV z nowym interfejsem zapewniającym szybkość działania i wygodę dla użytkowników

18.08.2021 | Play
  • Strona główna łącząca tradycyjne, liniowe kanały TV z serwisami VOD
  • Zapamiętywanie ostatnio oglądanego kanału/aplikacji
  • Wygodny przewodnik po programach (EPG)
  • Nowy odtwarzacz z zaawansowaną nawigacją

Telewizja PLAY NOW TV wraz z dekoderem TV BOX cieszy się niesłabnącą popularnością. Operator stale rozbudowuje ofertę, a niedawno do pakietu Podstawowego dołączyły takie stacje jak Radio Nowy Świat, Radio 357 czy newonce.radio.

Nowy interfejs oparty na badaniach

Aby korzystanie z TV BOX i oglądanie materiałów było jeszcze bardziej komfortowe, Play wprowadza nowy interfejs dla swojego urządzenia. To efekt długich badań oraz wywiadów z użytkownikami, którzy testowali nowe rozwiązanie. Wsłuchując się w ich głos i potrzeby, operator przygotował szereg nowych funkcji i usprawnił oprogramowanie dekodera, by było jak najbardziej wygodne, estetyczne oraz szybkie w obsłudze.

Nowa strona główna

Ekran startowy po zmianach stał się multimedialnym centrum łączącym świat tradycyjnej telewizji z aplikacjami serwisów VOD. Dzięki temu użytkownicy mogą przeglądać najciekawsze programy i materiały z różnych platform w jednym miejscu, co pozytywnie wpływa na ich doświadczenie i łatwość znalezienia interesującego filmu, serialu czy transmisji sportowej. Na głównym ekranie pojawią się treści z aplikacji domyślnie dostępnych na TV BOX (np. Netflix, YouTube czy Amazon Prime Video) oraz dodanych przez użytkownika ze Sklepu Google Play.

Wznów oglądanie po ponownym włączeniu telewizji

Dzięki nowemu oprogramowaniu dekoder TV BOX zapamiętuje ostatnio oglądany kanał telewizyjny lub wybraną aplikację i automatycznie odtwarza je po ponownym włączeniu urządzenia. To wygodne rozwiązanie pozwalające użytkownikom na szybki powrót do ulubionych treści.

Szybkie wyszukiwanie programów

Rozbudowany przewodnik po programach (EPG) dostępny zarówno bezpośrednio z przycisku na pilocie, jak i z poziomu odtwarzacza to wygodny sposób na wyszukanie interesujących treści z ramówek telewizyjnych. Poza tytułem programu czy godzinami transmisji nowa rozpiska zawiera także rozbudowane informacje o materiałach dostępnych w PLAY NOW TV.

Nowy odtwarzacz

Pełnoekranowy widok bez zbędnych elementów, które mogłyby zasłaniać wyświetlane treści to najlepsza opcja dla widzów pozwalająca zanurzyć się w oglądany materiał. Nowy układ odtwarzacza wraz z zaawansowaną, trójpoziomową nawigacją wspomaga łatwe i szybkie przewinięcie wideo w zależności od potrzeb, podgląd osi czasu, zmianę programu, wybór sezonu i odcinka serialu, czy wybór poszczególnych opcji odtwarzania. A jeśli widok odtwarzacza nie jest w danym momencie potrzebny można go w łatwy sposób ukryć za pomocą jednego przycisku na pilocie.

Multimedialne funkcje znane z PLAY NOW TV

Nowy interfejs nie oznacza jednak porzucenia dotychczas dostępnych funkcji. Na użytkowników dekodera TV BOX czeka możliwość nagrywania materiałów, dostęp do programów nawet do 7 dni wstecz, opcja ustawiania przypomnień o ulubionej pozycji, możliwość konfiguracji i oglądania kanałów DVBT/DVBC, oraz wyszukiwania głosowego. Warto także pamiętać o Wypożyczalni, czyli sekcji pozwalającej obejrzeć wybrane filmy w niskiej cenie.

Nowa wersja dla wszystkich klientów TV BOX

Początkowo z odświeżonego interfejsu będą mogli skorzystać nowi klienci. Aktualizacja dla dotychczasowych użytkowników będzie udostępniana stopniowo. Operator prognozuje, że do końca roku wszyscy klienci PLAY NOW TV będą mogli cieszyć się dekoderem PLAY NOW TV BOX z odświeżonym, szybkim i wygodnym interfejsem.

Więcej informacji o PLAY NOW TV można znaleźć na play.pl/oferta/play-telewizja.

Chief Corporate Communications Officer, Play

malgorzata.zakrzewska@play.pl

O firmie Play

Play Communications S.A. jest spółką holdingową grupy Play. W jej skład wchodzi P4 Sp. z o.o., zarządzająca marką Play. Play jest przyjaznym konsumentom operatorem, świadczącym usługi ponad 15 milionom abonentów (stan na 31 grudnia 2018 roku). Play świadczy usługi telefonii komórkowej, przesyłania wiadomości, danych i wideo dla klientów indywidualnych oraz firm (w szczególności MŚP) na podstawie umów abonenckich i ofert przedpłaconych. Nasza nowoczesna sieć telekomunikacyjna 2G /3G /4G LTE wraz z długoterminowymi kontraktami roamingu krajowego obejmuje 99% ludności Polski.

Od czasu komercyjnego startu w 2007 roku, Play wyrósł z pozycji początkującego gracza, aby stać się numerem 1 na rynku mobilnym w Polsce w 2017 roku.

Chief Corporate Communications Officer, Play

malgorzata.zakrzewska@play.pl