styl życia zainteresowania/hobby kultura/sztuka/rozrywka

„Little Mouse's Encyclopedia”, na konsolach Nintendo Switch oraz Xbox One i Xbox Series S | X dostępna od 23 kwietnia 2021 r. Właśnie ruszyła przedsprzedaż.

(aktualizacja informacji prasowej z 17 marca 2021 r.)

Po sukcesie wspaniałej gry „Under Leaves”, zespoły Circus Atos i RedDeerGames (spółka portfelowa PMPG S.A.) kolejny raz połączyły siły, aby wydać ręcznie ilustrowaną, interaktywną encyklopedię roślin i zwierząt „Little Mouse's Encyclopedia”, której premiera na konsolach Nintendo Switch, Xbox One i Xbox Series S|X już 23 kwietnia 2021 r.

Tymczasem ruszyła przedsprzedaż!

Z tej okazji, studio RedDeerGames przygotowało atrakcyjne rabaty:

PLATFORMA
PREMIERA
PRE-ORDER
SKLEP
RABAT NA START
NINTENDO SWITCH
2021.04.23
2021.04.16
Nintendo eShop
35%
XBOXONE
XBOX SERIES X|S
2021.04.23
2021.04.16
Microsoft Store
20%

Twórcy przygotowali dla swoich fanów ciekawą podróż połączoną z elementami edukacyjnymi, co pozwoli użytkownikom Xbox One, Xbox Series X | S i Nintendo Switch odkryć wspaniały świat natury, a w nim ponad 160 gatunków roślin i zwierząt. Fabuła gry jest idealna dla urodzonych odkrywców. Gracz podczas wędrówki po świecie, słysząc w tle relaksującą muzykę z odgłosami natury, sam znajduje zwierzęta i rośliny, a korzystając ze szkła powiększającego może odsłonić arkusze informacyjne, na których znajdzie ciekawostki i rysunki na ich temat.

Najważniejsze cechy gry to:

• sto sześćdziesiąt gatunków zwierząt i roślin,
  • cztery różne siedliska,
  • spokojna muzyka z odgłosami natury,
  • relaksująca rozgrywka,
  • styl graficzny inspirowany klasycznymi baśniami,
  • intuicyjne sterowanie,
  • połączenie zabawy i edukacji,
  • dostępność w 18 językach, w tym angielskim, japońskim, niemieckim, hiszpańskim i francuskim.

Więcej o „Little Mouse's Encyclopedia”:

RedDeerGames

RedDeerGames (RDG) to niezależne studio deweloperskie, obecne na rynku gier zaledwie od czwartego kwartału 2018 r. Spółka jest producentem, a także wydawcą niskobudżetowych i wysokomarżowych gier własnych oraz tytułów innych producentów sprzedawanych na całym świecie w modelu dystrybucji cyfrowej, za pośrednictwem dedykowanych platform, w szczególności STEAM, Nintendo eShop oraz Microsoft Store, które są największymi dystrybutorami gier i aplikacji na świecie.

Łącząc kompetencje zespołu składającego się z pełnych pasji projektantów, artystów, muzyków, programistów i producentów, RDG tworzy zabawne i wciągające gry typu casual games. Od września 2019 r., spółka wydała kilka ciekawych tytułów gier m.in: dostrzeżona podczas Poznań Game Arena 2019 i wyróżniona za design gry „Cyber Protocol”. W portfolio studia znajdują się także „Nirvana Pilot Yume”, „OMG Police”, „Clumsy Rush”, „Art Sqool”, „Brawl Chess Gambit”, "Clumsy Rush X Astro Bears Spinoff” i „Under Leaves”, których łączna sprzedaż na platformach gamingowych wyniosła dotąd ponad 200 000 sztuk. Portfolio wszystkich gier RedDeerGames dostępne: TUTAJ.

Circus Atos

Circus Atos to małe, niezależne studio gier z siedzibą w Pradze. Z pasją tworzą autentyczne i pełne wyobraźni gry takie jak „Ahoooj”, „Under Leaves”, czy „Little Mouse’s Encyclopedia”.

PMPG Polskie Media S.A.

Notowana na warszawskiej Giełdzie Papierów Wartościowych, spółka holdingowa inwestująca w sektor mediów.Do Grupy należą m.in.: Agencja Wydawniczo-Reklamowa Wprost, wydawca tygodnika „wprost.pl” oraz spółka Orle Pióro, wydawca tygodnika „Do Rzeczy” oraz magazynu „Historia Do Rzeczy”.

PMPG Polskie Media S.A. silnie angażuje się w proces przemian cyfrowych. We współpracy z międzynarodowymi partnerami Quadtalent Europe Limited (spółką zależną od Quadtalent Technology) oraz North Summit Capital GP Limited, zamierza przyspieszyć transformację cyfrową Grupy Kapitałowej, jak i stworzyć innowacyjne modele biznesowe i platformy technologiczne bazujące na sztucznej inteligencji, których efektem ma być zbudowanie unikalnej i trwałej przewagi konkurencyjnej w Europie.

Investor Relations Team

RedDeerGames sp. z o.o.

e-mail: investor-relations@reddeergames.com

#LET THE FUN BEGIN!

PMPG S.A.

biuroprasowe@pmpg.pl

Bieżące informacje ze spółki spółki PMPG Polskie Media SA (GPW: PMPG) na www.pmpg.pl oraz na profilach w serwisach Twitter: https://twitter.com/PMPG_PL i Facebook: https://www.facebook.com/PMPG.SA.

PMPG S.A.

biuroprasowe@pmpg.pl