media/marketing/reklama ekonomia/biznes/finanse

ING Bank Śląski po raz kolejny nagrodzony w konkursie „The Best Annual Report 2019”

19.10.2020 | ING BANK ŚLĄSKI S.A.

Raport roczny ING Banku Śląskiego po raz trzeci z rzędu został wyróżniony w konkursie The Best Annual Report. Kapituła przyznała bankowi nagrodę The Best of the Best za modelowe raportowanie finansowe. Organizatorem konkursu jest Instytut Rachunkowości i Podatków.

ING Bank Śląski otrzymał nagrodę specjalną The Best of the Best w kategorii „Banki i instytucje finansowe” za raportowanie wyników działalności, w tym danych finansowych, osiągnięć biznesowych i społecznych.

Już po raz trzeci nasz bank został wyróżniony tą nagrodą. To dla nas duża satysfakcja i kolejne potwierdzenie, że w naszym raporcie rocznym prezentujemy wyniki według najlepszych standardów rynkowych i stale utrzymujemy wysoki poziom komunikacji z rynkiem. Bardzo dziękuję i gratuluję wszystkim współpracownikom zaangażowanym w proces przygotowania raportu. - powiedziała Bożena Graczyk, wiceprezes zarządu ING Banku Śląskiego.

Konkurs „The Best Annual Report" organizowany jest od 15 lat. Wyróżnia raporty roczne o najwyższej wartości użytkowej dla akcjonariuszy i inwestorów. O nagrodę konkurują spółki z rynku regulowanego przygotowujące skonsolidowane raporty roczne wg MSSF/MSR oraz spółki rynku alternatywnego, sprawozdające wg MSSF/MSR lub Ustawy o Rachunkowości. W kapitule konkursu zasiadają przedstawiciele firm audytorskich i konsultingowych, instytucji finansowych, organizacji związanych z rynkiem kapitałowym oraz mediów.

Raport ING Banku Śląskiego za 2019 rok dostępny jest tutaj.

Mirella Gmur - Dzieduszycka
Ekspert ds. Komunikacji, ING Bank Śląski S.A.

mirella.gmur@ing.pl

tel: +48 22 820-4117

Mirella Gmur - Dzieduszycka
Ekspert ds. Komunikacji, ING Bank Śląski S.A.

mirella.gmur@ing.pl

tel: +48 22 820-4117