nowe produkty/usługi internet technologie towary konsumpcyjne

Router Zyxel Armor G5 uwalnia pełny potencjał Wi-Fi 6

12.10.2020 | ZYXEL

Zyxel wprowadza do oferty nowoczesny i bezpieczny 12-strumieniowy router multigigabitowy o wysokiej mocy w standardzie Wi-Fi 6 - Armor G5 AX6000. Armor G5, dedykowany użytkownikom domowym, eliminuje problemy z przepustowością sieci i zapewnia najwyższą prędkość dla ponad 30 połączeń.

Nowy model routera Zyxel, Armor G5 AX6000, zapewnia wysoką wydajność oraz gigabitowe połączenia użytkownikom, którzy często korzystają w sieci ze strumieni wideo i urządzeń IoT.

Najnowszy standard sieci bezprzewodowej Wi-Fi 6 szybko podobija rynek, oferując rozwiązanie problemu z wydajnością, z jakim borykają się użytkownicy wymagający dużej przepustowości. Niezależnie od tego, czy mają oni domowe biuro, urządzenia IoT, czy też korzystają z przesyłania strumieni wideo w wysokiej rozdzielczości.

- Armor G5 został zaprojektowany specjalnie dla użytkowników, którzy potrzebują doskonałej wydajności bezprzewodowej i przewodowej oraz dobrego zasięgu i przepustowości. Najnowszy model zwiększa wydajność sieci i zapewnia większe możliwości i zmniejsza opóźnienia połączeń dla podłączonych urządzeń domowych - powiedział Maciej Hukowski, VAR Account Manager w Zyxel Networks - Większość użytkowników mających pierwszy kontakt z technologią Wi-Fi 6 nie wykorzystuje w pełni jej potencjału, ponieważ wymaga to routera kompatybilnego z tym standardem - dodaje.

Ultraszybka prędkość Wi-Fi 6 dla ponad 30 połączeń

Router posiada 64-bitowy czterordzeniowy procesor 2,2 GHz, który obsługiwany jest przez 13 anten o dużej mocy i 12 strumieni Wi-Fi. Dzięki temu urządzenie może zapewnić najwyższą prędkość dla ponad 30 połączeń.

Po stronie przewodowej port 10 multigigabitowy Ethernet LAN Armor G5 to krok milowy w stosunku do portów LAN 1G, 2,5G i 5G zastosowanych w większości routerów dostępnych na rynku. Dla twórców treści i innych użytkowników, którzy przesyłają lub tworzą kopie zapasowe dużych plików na lokalnym urządzeniu sieciowym do przechowywania danych, prędkość 10 gigabitowa Armor G5 przychodzi z pomocą, oszczędzając ich czas.

Bezpieczna komunikacja VPN dla dostępu zdalnego

Router jest wyposażony w pełną obsługę OpenVPN, którą można połączyć z dowolną usługą VPN innej firmy. Dzięki temu użytkownicy mogą nawiązywać bezpieczne połączenia zdalne do swojej sieci domowej. Przyjazny dla użytkownika interfejs obejmuje również wstępną konfigurację routera. Aplikacja mobilna Armor umożliwia instalację krok po kroku, a interfejs użytkownika oparty na sieci WWW sprawia, że zarządzanie jest proste i nie wymaga przygotowań do konfiguracji.

Zyxel wprowadził też na rynek multigigabitowy router zabezpieczający Wi-Fi Armor G1 z funkcją ochrony rodzicielskiej, przystępnego cenowo modelu Wi-Fi 5 z tej samej serii.

Więcej informacji o Armor na stronie internetowej Zyxel: https://www.zyxel.com/armorg5 i https://www.zyxel.com/armorg1

Neuron Agencja PR
Grażyna Stec

grazyna.stec@neuron.pl

Zyxel Networks

Zyxel od ponad 30 lat zapewnia użytkownikom domowym i biznesowym dostęp do Internetu, od samego początku polegając na innowacjach i usługach zorientowanych na potrzeby klientów. W 1989 roku oznaczało to modemy analogowe. Dziś to wykorzystanie sztucznej inteligencji i chmury, by zapewniać szybkie, niezawodne i bezpieczne rozwiązania sieciowe dla domu i firmy.

Zyxel jest znaczącą marką na globalnym rynku urządzeń sieciowych:

• obecny na 150 rynkach na całym świecie
  • 1 mln firm pracuje lepiej, dzięki produktom marki Zyxel
  • 100 milionów urządzeń łączących na globalną skalę

Obecnie, Zyxel tworząc sieci przyszłości, uwalnia potencjał i spełnia wymagania nowoczesnych miejsc pracy – wspiera ludzi w biurze, codziennym życiu i w czasie wolnym.

Dołącz do nas na Facebooku i LinkedIn!

Neuron Agencja PR
Grażyna Stec

grazyna.stec@neuron.pl

Zyxel Networks

Zyxel jest znaczącą marką na globalnym rynku urządzeń sieciowych:

• obecny na 150 rynkach na całym świecie
  • 1 mln firm pracuje lepiej, dzięki produktom marki Zyxel
  • 100 milionów urządzeń łączących na globalną skalę

Dołącz do nas na Facebooku i LinkedIn!