nowe produkty/usługi internet technologie

Kompleksowa oferta punktów dostępowych Wi-Fi 6 dla sektora MŚP od Zyxel Networks

28.09.2020 | ZYXEL

Zyxel Networks prezentuje dwa nowe modele punktów dostępowych Wi-Fi 6: WAX610D i NWA210AX, tworząc najbardziej kompletne i wszechstronne portfolio produktów sieciowych przeznaczonych dla sektora małych i średnich firm.

Wprowadzenie nowego standardu Wi-Fi 6 zapewnia wiele korzyści, w tym większą prędkość i lepsze połączenie. Jednak ze względu na redukcję kosztów niektóre istniejące punkty dostępowe Wi-Fi 6, przeznaczone dla małych i średnich firm, obsługują tylko nowy standard sieci WLAN 5 GHz. Oznacza to, że gdy użytkownicy są podłączeni do częstotliwości 2,4 GHz ich połączenie na tych punktach dostępu zostanie obniżone do przestarzałej dziesięcioletniej technologii Wi-Fi 4, która zapewnia niższe prędkości i wolniejsze połączenia. Takie obniżenie standardu spowalnia również przekształcanie widma 2,4 GHz w bardziej wydajną technologię Wi-Fi 6.

Uwolnij pełny potencjał największą aktualizacją Wi-Fi od 10 lat

Częstotliwość 2,4 GHz jest nadal istotna dla małych i średnich firm, ponieważ jest dobrze dostosowana do większych zasięgów i środowisk sieciowych o małej gęstości lub o mniejszym ruchu, np.: w miejscach takich jak magazyny czy małe sklepy detaliczne. Obsługa Wi-Fi 6 w paśmie 2,4 GHz o niższej częstotliwości zapewni użytkownikom lepszą jakość, mniejsze opóźnienia, redukcje drgań sygnału i prawie dwukrotnie większą przepustowość*.

Punkty dostępowe WiFi 6 firmy Zyxel, w tym nowe modele WAX610D i NWA210AX, oferują technologię Wi-Fi 6 zarówno w paśmie 2,4 GHz, jak i 5 GHz, wspieraną przez pełną obsługę OFDMA. Każdy punkt dostępowy posiada wydajność klasy korporacyjnej z czterordzeniowym procesorem Qualcomm A53, zapewniając płynną transmisję bezprzewodową.

Nowa jakość dla firm z sektora MŚP

Najnowsza seria zapewnia elastyczne opcje zarządzania, w tym tryb niezależny, zarządzany przez kontroler oraz przez chmurę Nebula. Umożliwia to użytkownikom monitorowanie i kontrolę swoich urządzeń za pomocą jednego scentralizowanego interfejsu sieci w dowolnym miejscu i o każdej porze. Natomiast funkcja Wireless Health wykorzystuje sztuczną inteligencję i uczenie maszynowe do automatycznego diagnozowania i optymalizacji jakości sieci bezprzewodowej, oszczędzając tym samym czas i wysiłek administratorów sieci.

Inwestując w punkty dostępowe Wi-Fi 6, małe i średnie firmy oczekują korzyści płynących z większej szybkości i łączności dla swojej firmy. Dlatego ważne jest, aby wybrać punkt dostępowy, który zapewnia zalety standardu Wi-Fi 6 zarówno w paśmie 2,4, jak i 5 GHz. I właśnie to gwarantują punkty dostępowe Wi-Fi 6 firmy Zyxel – zapewnia Norbert Ogłoziński, Country Sales Manager Zyxel Networks.

– Oferujemy obecnie najbardziej wszechstronną na rynku gamę punktów dostępowych Wi-Fi 6, od podstawowych, niedrogich modeli po zaawansowane, wydajne urządzenia, które obsługują inteligentne anteny – dodaje Norbert Ogłoziński.

*W porównaniu z punktami dostępowymi, które obsługują Wi-Fi 4 w paśmie 2.4GHz.

Neuron Agencja PR
Grażyna Stec

grazyna.stec@neuron.pl

Zyxel Networks

Zyxel od ponad 30 lat zapewnia użytkownikom domowym i biznesowym dostęp do Internetu, od samego początku polegając na innowacjach i usługach zorientowanych na potrzeby klientów. W 1989 roku oznaczało to modemy analogowe. Dziś to wykorzystanie sztucznej inteligencji i chmury, by zapewniać szybkie, niezawodne i bezpieczne rozwiązania sieciowe dla domu i firmy.

Zyxel jest znaczącą marką na globalnym rynku urządzeń sieciowych:

• obecny na 150 rynkach na całym świecie
  • 1 mln firm pracuje lepiej, dzięki produktom marki Zyxel
  • 100 milionów urządzeń łączących na globalną skalę

Obecnie, Zyxel tworząc sieci przyszłości, uwalnia potencjał i spełnia wymagania nowoczesnych miejsc pracy – wspiera ludzi w biurze, codziennym życiu i w czasie wolnym.

Dołącz do nas na Facebooku i LinkedIn!

Neuron Agencja PR
Grażyna Stec

grazyna.stec@neuron.pl

Zyxel Networks

Zyxel jest znaczącą marką na globalnym rynku urządzeń sieciowych:

• obecny na 150 rynkach na całym świecie
  • 1 mln firm pracuje lepiej, dzięki produktom marki Zyxel
  • 100 milionów urządzeń łączących na globalną skalę

Dołącz do nas na Facebooku i LinkedIn!