praca przemysł ciężki sprawy społeczne ekonomia/biznes/finanse

Nie żyje członek Rady Nadzorczej KGHM, Ireneusz Pasis

03.08.2020 | KGHM Polska Miedź
Członek Rady Nadzorczej KGHM z ramienia załogi zmarł dziś rano w szpitalu. Ireneusz Pasis miał 50 lat.

Ireneusz Pasis był pracownikiem firmy PeBeKa od 1988 roku. Zaczynał jako górnik operator maszyn przodkowych w Zakładzie Robót Górniczych w Lubinie – obecnie Przedsiębiorstwo Budowy Kopalń „PeBeKa” S.A. w Lubinie.  Od 2012 roku zajmował stanowisko przewodniczącego Organizacji Zakładowej NSZZ „Solidarność” w PeBeKa S.A. Dwa lata później został wiceprzewodniczącym Krajowej Sekcji Górnictwa Rud Miedzi NSZZ „Solidarność”.  Od 6 lipca 2018 roku pełnił funkcję członka Rady Nadzorczej KGHM z ramienia załogi.

- Odszedł na wieczną szychtę oddany reprezentant pracowników. Człowiek dialogu. Rozumiejący kompromis i wspólne cele. Unikający działania w świetle jupiterów - skromny. Irku, będzie Cię tu brakowało – wspomina Marcin Chludziński, Prezes Zarządu KGHM.

Dał się poznać jako człowiek bardzo uczynny, zawsze służący pomocą. Był bardzo zaangażowany w sprawy pracowników. Będzie nam go brakowało – mówi Bogusław Szarek, członek Rady Nadzorczej KGHM.

Wyrazy głębokiego współczucia rodzinie i najbliższym zmarłego składają Rada Nadzorcza KGHM Polska Miedź S.A., Zarząd oraz Pracownicy KGHM Polska Miedź S.A.

KGHM Polska Miedź SA

komunikacja@kghm.com