internet praca technologie ekonomia/biznes/finanse

Emplobot wspiera rekrutację w MetLife

15.07.2020 | MetLife

MetLife uruchamia Emplobota – innowacyjne narzędzie, które wspiera i ułatwia rekrutację do sieci sprzedaży agencyjnej.

Każda osoba zainteresowana karierą doradcy ubezpieczeniowego MetLife, może teraz w szybki i prosty sposób porozmawiać na temat pracy z botem przez Messengera. Rozwiązanie, przygotowane przez Emplocity, wykorzystuje mechanizmy uczenia maszynowego, dzięki czemu bot jest w stanie zaangażować się w rozmowę i zapytać kandydata o kluczowe informacje, takie jak doświadczenie zawodowe czy umiejętności. Sama rozmowa jest bardzo prosta. Kandydaci zainteresowani pracą mogą się kontaktować o każdej porze, z komputera lub dowolnego urządzenia mobilnego.

Emplobot nie tylko wyręcza firmę w pierwszym kontakcie z kandydatem, ale, dzięki zastosowanym rozwiązaniom, potrafi również dopasować profil kandydata do aktualnie prowadzonej rekrutacji. Osobom zainteresowanym pracą umożliwia z kolei prostą i szybką drogę aplikowania, bez konieczności tworzenia i wysyłania CV.

Zależało nam na tym, aby udostępnić osobom zainteresowanym pracą w sprzedaży agencyjnej MetLife prostą i szybką drogę aplikowania. Ponieważ praca doradcy ubezpieczeniowego to bardzo odpowiedzialny i wymagający zawód, chcieliśmy również wesprzeć naszych dyrektorów agencji we wstępnej selekcji odpowiednich kandydatów. Dzięki Emplobotowi będziemy mogli znacznie skrócić  i uprościć cały proces, a także wzmocnić pozytywny wizerunek MetLife jako pracodawcy – mówi Magdalena Brzozowska-Tomczyk, Dyrektor Pionu Klienta Indywidualnego w MetLife.

Emplobot jest dostępny na stronie internetowej MetLife www.metlife.pl/kariera_w_sprzedazy/ oraz na portalach z ofertami pracy, takich jak np. pracuj.pl. W ramach zaplanowanych na lipiec dwóch kampanii rekrutacyjnych ogłoszenia z botem będą również zamieszczane w formie postów w social mediach Emplocity i MetLife.

MetLife jest spółką z grupy MetLife, Inc. wiodącej światowej firmy oferującej ubezpieczenia, renty kapitałowe i programy świadczeń pracowniczych i usługi zarządzania aktywami klientom indywidualnym oraz instytucjonalnym. Poprzez swoje spółki zależne i stowarzyszone MetLife zajmuje czołową pozycję na rynkach w Stanach Zjednoczonych, Japonii, Ameryce Łacińskiej, Azji Wschodniej, Europie i na Bliskim Wschodzie. W Polsce MetLife oferuje szeroki zakres ubezpieczeń na życie, fundusze emerytalne oraz fundusze inwestycyjne. Więcej informacji na stronie www.metlife.pl