technologie media/marketing/reklama

FIBARO obniża ceny wybranych produktów. Nawet o ok. 1000 zł

09.03.2020 | FIBARO

FIBARO ogłosiło obniżkę cen na wybrane produkty ze swojej oferty. Znalazły się wśród nich inteligentny wideodomofon – FIBARO Intercom; inteligentne i klasyczne gniazda i włączniki z linii Walli oraz jedne z najpopularniejszych urządzeń tego producenta – inteligentne gniazdka Wall Plug w wersjach Z-Wave i HomeKit.

FIBARO Intercom tańszy o 27%

FIBARO Intercom łączy w sobie funkcje nowoczesnego domofonu oraz urządzenia kontrolującego dostęp do domu, zapewniając wysokie poczucie bezpieczeństwa i kontroli nad tym, kogo wpuszczamy w nasze progi. Intercom może być zamontowany gdziekolwiek w pobliżu drzwi frontowych lub np. bramy wjazdowej na posesję. Jako jedno z niewielu tego typu urządzeń na rynku pozwala na przesyłanie wideo o jakości Full HD (1080p) oraz z bardzo szerokim kątem widzenia kamery do 180 stopni w perspektywie tzw. rybiego oka. Pozwala to na podgląd i nagrywanie nie tylko osób, które dzwonią do naszych drzwi, ale również rejestrowanie tego, co dzieje się wokół domu lub posesji. Urządzenie może nawet służyć jako dodatkowa kamera w systemie monitoringu. Dzięki zastosowaniu diody podczerwieni Intercom posiada również specjalny tryb nocny, który aktywuje się, kiedy urządzenie wykryje niskie natężenie światła. Takie rozwiązanie pozwala na nagrywanie wideo wysokiej jakości nawet po zmroku. Nagrania mogą być przechowywane na karcie SD lub dowolnych rejestratorach NVR i odtwarzane na laptopie. Warto wiedzieć, że FIBARO Intercom może być podłączony zarówno przez sieć bezprzewodową WiFi jak i LAN.

FIBARO Wall Plug w wersjach Z-Wave i HomeKit tańszy o 10%

FIBARO Wall Plug to jeden z najpopularniejszych urządzeń, od którego wiele osób zaczyna przygodę z inteligentnym domem. To inteligentne gniazdko wpinane w istniejące już w domu czy mieszkaniu gniazda pozwala wygodnie i zdalnie zarządzać urządzeniami elektrycznymi takimi jak: lampy, sprzęty RTV i AGD, różnego rodzaju zasilacze czy ładowarki. Wall Plug na bieżąco monitoruje pobór energii i pozwala ją odciąć za pomocą przycisku w telefonie lub asystenta głosowego. Dzięki takiemu rozwiązaniu domownicy mogą nie tylko włączać i wyłączać urządzenia (np. lampkę przed snem), ale także nie muszą martwić się tym, czy np. zostawili w domu włączone żelazko – wystarczy sprawdzić w aplikacji czy dana wtyczka jest aktywna i rejestruje pobór mocy elektrycznej. Ponadto FIBARO Wall Plug może nas poinformować o awarii np. lodówki – kiedy podłączone urządzenie przestanie pobierać energię elektryczną, użytkownik otrzyma powiadomienie na swój smartfon.

FIBARO Walli tańsze nawet o 15%

FIBARO Walli to linia inteligentnych i klasycznych gniazd i włączników, która umożliwia utrzymanie spójności stylistycznej w całym domu oraz zapewnia liczne funkcje smart home. Pozwala m.in. na zdalne sterowanie oświetleniem, roletami, podświetleniem drogi ewakuacyjnej, świetlną informacją o zużyciu energii czy innych zdarzeniach, jak na przykład przyjazd zamówionego przez aplikację transportu. Wygląd gniazd i włączników FIBARO Walli jest inspirowany perłą otoczoną ledową obręczą, której kolor można dostosowywać do własnych preferencji. Ponadto urządzenia te pozwalają na zastosowanie szeregu automatyzacji, które pomogą zmniejszyć zużycie energii, a tym samym wysokość rachunków. FIBARO Walli w opcji klasycznej (bez inteligentnych funkcji) jest dostępne w cenie niższej o 5%.

Nowe ceny urządzeń sugerowane przez producenta są następujące: Intercom – 2798 zł, Wall Plug Z-Wave – 241 zł, Wallplug HomeKit – 269 zł, FIBARO Walli – 323 zł. Kwoty te są sugerowanymi cenami brutto i mogą różnić się pomiędzy poszczególnymi punktami sprzedaży i ofertami instalatorów.

O FIBARO

FIBARO to globalna marka działająca w branży Internetu Rzeczy (Internet of Things), dostarczająca rozwiązań z zakresu automatyki budynkowej. System FIBARO w przeciągu zaledwie kilku lat zadomowił się na sześciu kontynentach, stając się jednym z najbardziej zaawansowanych, bezprzewodowych systemów inteligentnego domu na świecie. FIBARO jest systemem w całości stworzonym, rozwijanym i produkowanym w Polsce – zarówno siedziba, jak i fabryka znajdują się pod Poznaniem. Firma zatrudnia niemal 400 pracowników. Od lipca 2018 r. marka jest częścią grupy Nice. Misją FIBARO jest wzbogacanie życia ludzi na całym świecie poprzez tworzenie komfortowej, przyjaznej i bezpiecznej przestrzeni domowej.

Więcej informacji o firmie i produktach znaleźć można na stronie www.fibaro.com

O FIBARO