sport media/marketing/reklama

Runmageddon wśród nominowanych

23.01.2020 | Runmageddon

Runmageddon jako największy w Polsce organizator biegów przeszkodowych został nominowany w dwóch prestiżowych konkursach. Walczy z najlepszymi organizacjami sportowymi o Nagrodę Biznesu Sportowego DEMES. Został też wyłoniony w pierwszej trójce najwyżej ocenianych biegów przeszkodowych w plebiscycie „Orły OCR”.

-Runmageddon to już dojrzała organizacja, która konsekwentnie realizuje swój cel zaszczepienia w społeczeństwie bakcyla sportów przeszkodowych. I to nam się udaje. Coraz więcej osób startuje  w naszych biegach, doceniając ich organizację, obsługę klienta, atmosferę - mówi dyrektor organizacyjny Piotr Bałchanowski. - Cieszymy się, że zarówno przedstawiciele biznesu, jak i sportu, doceniają nasz wkład w popularyzowanie biegów OCR oraz aktywności fizycznej.

Runmageddon to polska organizacja, która od kilka lat zaznacza swoją działalność w kraju jak i za jego granicami. Działa w kilku obszarach. Z jednej strony organizuje niepowtarzalne eventy - kilkanaście rocznie, każdy w innej lokalizacji: góry, kopalnie, morze, jezioro, Sahara. To wszystko po to,  by pozytywnie zaskoczyć uczestnika oraz dać mu możliwość wyboru, gdzie i na jakim terenie chce się sprawdzić.  Z drugiej, tworzy aktywną, zaangażowaną społeczność ponad 230 tys. Fanów na Facebooku i 7 tys. członków grupy Runmageddonowe Świry. Zachęca kilkadziesiąt tysięcy osób rocznie do startu i otworzenia się na nowe sportowe wyzwanie. Co więcej, proponuje sportowe aktywności dla całych rodzin (formułą Family) oraz ekscytującą przygodę dla dzieci i młodzieży (Kids i Junior). Z trzeciej strony, Runmageddon łączy świat biznesu ze sportem. Wykorzystuje potencjał eventów do promocji partnerów biegu.  Proponuje ciekawe formy aktywacji sponsoringu. Potwierdza, że warto czasem sięgnąć wyżej po lepsze, ciekawsze pomysły, by zaistnieć w świadomości konsumenta.  Poza aspektami organizacyjno-biznesowymi  Runmageddon to także aktywne pomaganie, czy to na trasie, czy poprzez zorganizowane działania.  Runmageddon Charity - charytatywne biegi dla firm, organizacja Runmageddonu Kids dla dzieci z Sahary lub gór Kaukaz, współpraca z fundacjami- to tylko niektóre punkty w csr-owej działalności marki.

W Nagrodach Biznesu Sportowego Demes Runmageddon został  nominowany w czterech kategoriach: Organizacja Sportowa, Event Marketing, Sportowe Video oraz Social Media. W plebiscycie „Orły OCR” znalazł się w najlepszej trójce, ubiegających się o tytuł: Najlepszy bieg przeszkodowy 2019 oraz Najlepsza przeszkoda Mistrzostw Polski OCR.

Runmageddon jest największym w Polsce i najbardziej ekstremalnym w Europie cyklicznym biegiem przez przeszkody. Zmagania odbywają się w kilkunastu lokalizacjach rocznie. W ubiegłym roku w 17 wydarzeniach wystartowało blisko 89 tysięcy osób, w tym 68 000 dorosłych i 21 000 dzieci, młodzieży i całych rodzin. Od początku istnienia cyklu do mety imprez dotarło już ponad 250 tysięcy uczestników. W 2019 roku Runmageddon kontynuował ekspansję zagraniczną, organizując kolejne edycje biegów z przeszkodami na Saharze oraz w górach Kaukaz.

Specyfika tej formy aktywności polega przede wszystkim na dobrej zabawie, ale pozwala też sprawdzić siebie. Dzięki ogromnemu wysiłkowi fizycznemu i psychicznemu, w którym pokonuje się swoje słabości, a dopiero potem rywali, uczestnicy poznają swoje maksymalne możliwości. Mają oni do przebycia różne odcinki trasy z torami przeszkód – wspinają się, czołgają, brną w błocie, skaczą, a także mierzą z wodą oraz ogniem. Do wyboru są cztery formuły – INTRO (3 km i 15+ przeszkód), REKRUT (6 km i 30+ przeszkód), CLASSIC (12 km i 50+ przeszkód) oraz HARDCORE (21 km i 70+ przeszkód).