media/marketing/reklama ekonomia/biznes/finanse nauka/edukacja/szkolenia

MetLife wspiera młodych naukowców

27.09.2019 | MetLife

MetLife po raz kolejny został partnerem Konkursu o Nagrodę Rzecznika Finansowego za najlepszą pracę doktorską, magisterską i licencjacką z zakresu ochrony klienta na rynku finansowym, który organizuje Fundacja Edukacji Ubezpieczeniowej. W tym roku jury nagrodziło 8 prac.

23 września w siedzibie Rzecznika odbyła się uroczystość wręczenia nagród laureatom konkursu.  W kategorii prac magisterskich 1. miejsce zajęła Magdalena Chmielewska z Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu za pracę pt. „Działania instytucji prawodawstwa i ochrony rynku na zmiany w opłatach likwidacyjnych w ubezpieczeniach na życie z ubezpieczeniowym funduszem kapitałowym". Nagrodę wręczyła Justyna Dymek, Dyrektor Finansowa i Członek Zarządu MetLife.

MetLife od wielu lat wspiera działania promujące edukację finansową. Takie inicjatywy jak Nagroda Rzecznika Finansowego dla młodych naukowców to doskonała okazja do propagowania wiedzy ubezpieczeniowej i możliwość skonfrontowania własnych doświadczeń ze świeżym spojrzeniem młodych ludzi spoza branży – powiedziała Justyna Dymek.

Konkurs został zapoczątkowany przez Rzecznika Ubezpieczonych w 1998 r. i ma na celu  promowanie i pogłębianie wiedzy z obszaru finansów wśród absolwentów studiów wyższych. Więcej szczegółów na temat tegorocznych laureatów można znaleźć na stronie https://rf.gov.pl/sprawy-biezace/Nagrody_Rzecznika_Finansowego_dla_mlodych_naukowcow__23070

MetLife jest spółką z grupy MetLife, Inc. wiodącej światowej firmy oferującej ubezpieczenia, renty kapitałowe i programy świadczeń pracowniczych i usługi zarządzania aktywami klientom indywidualnym oraz instytucjonalnym. Poprzez swoje spółki zależne i stowarzyszone MetLife zajmuje czołową pozycję na rynkach w Stanach Zjednoczonych, Japonii, Ameryce Łacińskiej, Azji Wschodniej, Europie i na Bliskim Wschodzie. W Polsce MetLife oferuje szeroki zakres ubezpieczeń na życie, fundusze emerytalne oraz fundusze inwestycyjne. Więcej informacji na stronie www.metlife.pl