sprawy społeczne media/marketing/reklama ekonomia/biznes/finanse

Korporacyjny rachunek na dwa serca w mBanku dla WOŚP

09.01.2018 | Grupa mBank

W ramach wsparcia Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, mBank uruchomił specjalną ofertę skierowaną do przedsiębiorców obsługiwanych w ramach oferty korporacyjnej. Dzięki niej opłaty i prowizje od rachunków założonych w styczniu br., związane z podstawowymi usługami bankowymi, zasilą konto WOŚP.

Nie tylko klienci indywidualni, ale również przedsiębiorcy, którzy w styczniu i lutym bieżącego roku założą rachunek w mBanku, mogą wesprzeć działania Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. W tym roku Orkiestra zagra już 26. raz, tym razem dla wyrównania szans w leczeniu noworodków.

W ramach promocji „Rachunek na dwa serca”, skierowanej do nowych klientów korporacyjnych banku, miesięczne opłaty za prowadzenie rachunku i wykonane przelewy krajowe, zlecone przez system CompanyNet od stycznia do czerwca 2018 roku, zostaną w całości przekazane na konto Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Szczegółowe informacje na temat promocji dostępne są na stronie internetowej: https://www.mbank.pl/msp-wosp

mBank jest głównym partnerem Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Bank zajmie się obsługą 26. Finału WOŚP, który odbędzie się 14 stycznia 2018 r. W dniu Finału bank otworzy wybrane placówki i będzie przyjmować w nich wpłaty. Oddziały w całej Polsce będą także zaangażowane we współpracę ze sztabami i liczenie gromadzonych środków.

Dodatkowo, mBank podwoi wpłaty dokonywane przez klientów na rzecz WOŚP. Podwajanie dotyczyć będzie pierwszych transakcji o wartości 10, 20, 50 i 100 zł, realizowanych przez nowych i obecnych klientów indywidualnych. Całkowite wsparcie mBanku w ramach tej aktywności może wynieść nawet 1 mln zł.

W ramach współpracy z WOŚP, w ofercie mBanku pojawiła się również limitowana edycja debetowych kart płatniczych dla klientów indywidualnych oraz dla wolontariuszy. Grafikę nadrukowaną na tych kartach zaprojektował Jurek Owsiak. mBank przygotował także promocję dla wolontariuszy. Mogą oni założyć bezpłatne eKonto z premią 100 zł, przyznawaną za aktywność. Dodatkowo, podczas Finału mBank wyposaży 350 z nich w terminale płatnicze.