handel budownictwo/nieruchomości

Sklepy rosną w Sukcesji

14.12.2017 | Lightscape

Najemcy w nowych lokalizacjach

Jak wynika z raportu CBRE – „Rynek Nieruchomości Handlowych w Warszawie, III kw. 2017”, zarządcy centrów handlowych coraz częściej odchodzą od podejścia ilościowego w stronę jakościowego podczas współpracy z najemcami. Popularnymi praktykami są obecnie: przebudowy, rozbudowy i modernizacje, mające na celu odświeżenie wyglądu oraz oferty obiektów. W grudniu dwóch najemców Centrum Handlowo-Rozrywkowego Sukcesja, Esotiq i Świat Zabawek, otrzymało nowe lokale.

W obu przypadkach zmiana lokalizacji spowodowana była powiększeniem lokalu w celu sprostania potrzebom klientów i zapewnienia większego komfortu zakupów.

W przypadku marki Esotiq, marki bielizny dedykowanej współczesnym, pełnym energii kobietom, zdecydowano o przeniesieniu się do lokalizacji ponad 20 mkw większej, dzięki czemu ogólna powierzchnia wynosi obecnie 71 mkw. Marka stale się rozrasta. Aktualnie w Polsce, jak i za granicą posiada ponad 270 salonów, jednocześnie deklarując nowe otwarcia. W Łodzi znajdują się jedynie dwa sklepy, z czego jeden z nich zlokalizowany jest w Centrum Handlowo-Rozrywkowym Sukcesja. Ambasadorką marki, jak również jej dyrektorem kreatywnym jest światowej sławy fotomodelka Joanna Krupa. Nowy punkt znajduje się na poziomie 0, przy salonie iDream.

Świat Zabawek to kraina dziecięcej zabawy. Sklep posiada w swojej ofercie produkty znanych i renomowanych firm w branży zabawkowej takich jak: LEGO, Mattel, Hasbro, Simba, Dickie, Smoby, Epee, Trefl, V-tech, Siku, Tm Toys i wiele innych. Najemca w związku z przeprowadzką podwoił powierzchnię do 483,4 mkw, umożliwiając tym samym lepszą prezentację szerokiej gamy oferowanych zabawek. Marka stanowi istotny punkt w bogatej ofercie produktów dla dzieci, wśród której znajdują się już m.in. Galieo – dobrze się składa, salon zabaw Jupi Park, salony odzieżowe 5-10-15 oraz OVS Kids, jak również Stacja Grawitacja. Nowy salon znajduje się na poziomie -1 naprzeciwko C&A.

Project Management Director, Lightscape

p.kunicka@lightscape.pl

Centrum Handlowo-Rozrywkowe Sukcesja powstało w pobliżu ścisłego centrum Łodzi. W jego sąsiedztwie znajdują się m.in.: Międzynarodowe Targi Łódzkie, kampus Politechniki Łódzkiej oraz kilka osiedli mieszkaniowych, oferujących kilka tysięcy lokali. Obiekt oferuje ponad 128 tys. mkw. powierzchni użytkowej i około 45 tys. mkw. powierzchni najmu, na której znajduje się ok. 160 lokali: sklepów znanych polskich i zagranicznych marek, punktów usługowych, kawiarni, restauracji w strefie food court oraz część rozrywkowa m.in. z najnowocześniejszym w Łodzi 9-salowym kinem sieci Helios. Inwestorem obiektu jest Fabryka Biznesu. Sp. z o.o., z siedzibą w Łodzi. Za zarządzanie obiektem i wynajem powierzchni odpowiedzialna jest firma Real Estate Management Sukcesja Sp. z o.o. Autorem projektu architektonicznego Sukcesji jest wrocławska pracownia Group-Arch. Inwestycja została wpisana przez Urząd Marszałkowski w Łodzi na listę projektów kluczowych dla regionu.

Project Management Director, Lightscape

p.kunicka@lightscape.pl