wydarzenia nowe produkty/usługi technologie

CES 2017: LG zaprezentuje najjaśniejszy projektor z systemem webOS

22.12.2016 | LG Electronics

Wyjątkowa jasność 2000 lumenów, kompaktowe wymiary i system webOS – nowy projektor LG debiutuje na CES 2017

Podczas zbliżających się targów CES 2017 w Las Vegas, firma LG Electronics zaprezentuje nowy projektor laserowy LG ProBeam, stworzony z myślą o doskonałych wrażeniach wizualnych. Projektor LG ProBeam to sprzęt dla wymagających użytkowników, którzy oczekują nie tylko wysokiej jakości obrazu, ale także możliwości oglądania filmów i programów telewizyjnych w każdym miejscu i o dowolnej porze dnia.

Elegancka innowacja

LG ProBeam HF80J wyposażono w zaawansowany moduł laserowy zapewniający jasność nawet 2000 lumenów, dzięki czemu użytkownicy mogą oglądać filmy nawet w dobrze oświetlonym pomieszczeniu. Nowy projektor LG to kompaktowe urządzenie o wadze zaledwie 2,1 kg, co oznacza, ze jest to najlżejszy projektor Full HD o tej skali jasności dostępny na rynku. Co więcej, zastosowany moduł laserowy ma kształt litery „I”, dzięki czemu urządzenie zyskało smukły, elegancki kształt pozwalający na wygodny transport, a dzięki klasycznemu wzornictwu bardzo dobrze komponuje się z każdym wystrojem wnętrza.

Grunt to współpraca

Nowy projektor laserowy LG wspiera także innowacyjna funkcja synchronizacji dźwięku Sound Sync Adjustment, która pozwala na łatwe sparowanie LG ProBeam z dowolnym urządzeniem audio wyposażonym w interfejs Bluetooth, np. zewnętrznym głośnikiem lub słuchawkami. Co więcej, za pomocą opcji Wireless Mirroring opartej na technologii Miracast, użytkownicy mogą wyświetlać dowolne treści ze smartfonów i tabletów, a dzięki korekcji zniekształcenia trapezowego w czterech narożnikach oraz automatycznej korekcji w pionie, użytkownik może łatwo i szybko uzyskać obraz o prawidłowym kształcie.

Z systemem webOS na pokładzie

Dzięki platformie webOS użytkownicy będą mogli cieszyć się dostępem do stale poszerzającej się oferty usług strumieniowych oraz programów dostosowanych do indywidualnych upodobań. Poręczna i lekka konstrukcja, duża jasność oraz inne funkcje sprawiają, że można oglądać filmy w dowolnym pomieszczeniu w domu, śledzić rozgrywki sportowe siedząc w ogrodzie, a nawet zabrać projektor ze sobą na wakacje pod namiotem.

Firma LG to światowy lider w dziedzinie projektorów LED, dlatego głęboko wierzymy, że jej pierwszy projektor laserowy zyska ogromną popularność wśród konsumentów. Tym bardziej, że posiadamy wieloletnie doświadczenie w sektorze domowej rozrywki” powiedział Brian Kwon prezes działu Home Entertainment firmy LG. „Firma LG jest dumna, że stale wprowadza pionierskie rozwiązania udoskonalające domową rozrywkę”.

Uczestnicy targów CES 2017 w dniach 5-8 stycznia będą mieli okazję na własne oczy zobaczyć możliwości nowego laserowego projektora LG. Urządzenie będzie prezentowane w Las Vegas Convention Center, Central Hall na stanowisku nr 11100.

O firmie LG Electronics, Inc.

Firma LG Electronics Inc. jest jednym z głównych światowych producentów oferujących innowacyjne technologie w dziedzinie elektroniki użytkowej, urządzeń mobilnych oraz sprzętu AGD. LG zatrudnia 77 000 osób w 125 oddziałach na całym świecie. W roku 2015 globalna sprzedaż firmy osiągnęła wartość 48,8 miliarda USD. Działalność LG Electronics obejmuje cztery działy: Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution oraz Vehicle Components. LG jest jednym z największych na świecie producentów płaskich telewizorów, urządzeń mobilnych, klimatyzatorów, pralek oraz lodówek. W roku 2016 firma otrzymała tytuł ENERGY STAR® Partner of the Year. Więcej informacji pod adresem www.lg.com oraz www.lge.pl.

Dział Home Entertainment w LG Electronics

LG Electronics Home Entertainment jest głównym światowym producentem telewizorów, odtwarzaczy audio, wideo, monitorów, laptopów dla konsumentów, jak również dla biznesu, profesjonalnych wyświetlaczy oraz systemów zabezpieczeń. Firma otworzyła nową erę na rynku telewizyjnym, tworząc pionierskie produkty, takie jak telewizor LG OLED 4K, wyposażony w przełomową technologię HDR oraz niezwykle intuicyjną, łatwą w użyciu platformę Smart TV. Celem firmy LG jest stałe dążenie do poprawy jakości życia klientów poprzez oferowanie innowacyjnych produktów domowej rozrywki na czele z linią LG Super UHD oraz wielokrotnie nagradzanym modelem LG SIGNATURE OLED.

O firmie LG Electronics, Inc.

Dział Home Entertainment w LG Electronics