styl życia zainteresowania/hobby towary konsumpcyjne
Odkryj tajniki wegańskiej kuchni bezglutenowej z Atelier Smaku i Samsung
Jak cieszyć się pysznym i zdrowym jedzeniem każdego dnia? Gdzie szukać inspiracji do przygotowania prostych i oryginalnych dań kuchni wegańskiej i bezglutenowej? Specjalnie dla fanów zdrowego gotowania Jola Słoma i Mirek Trymbulak z ATELIER SMAKU przygotowali album z doskonałymi propozycjami dań. Na 256 stronach wydawnictwa znajdziemy przepisy na najlepsze potrawy pochodzące z autorskiego programu duetu na YouTube.
Książka Atelier Smaku. 108 bezglutenowych potraw kuchni wegańskiej to projekt dwojga pasjonatów zdrowego gotowania - Joli Słomy i Mirka Trymbulaka, autorów wielu książek kucharskich, organizatorów warsztatów kulinarnych i projektantów mody. Ich nowa książka powstała z myślą o osobach, które chcą jeść smacznie i zdrowo każdego dnia, ale nie chcą spędzać zbyt dużej ilości czasu w kuchni. Partnerem technologicznym wydania jest Samsung, producent piekarników z technologią Dual Cook, z których korzysta ATELIER SMAKU. Piekarniki z tym rozwiązaniem wyposażone są w specjalny separator, który dzieli przestrzeń urządzenia na dwie niezależne komory. Dzięki temu aromaty potraw nie mieszają się. Z pomocą tej technologii oszczędza się czas spędzany w kuchni, a także energię elektryczną.
Bezglutenowa kuchnia wegańska przez wiele osób postrzegana jest jako bardzo wymagająca i trudna. Jednak ATELIER SMAKU zdecydowanie rozwiewa te wątpliwości. Czytelnicy książki zainspirują się wachlarzem rozmaitych, oryginalnych i zdrowych przepisów. W albumie znajdziemy pomysły na pożywne i zaskakujące dwudaniowe lunche, a także bezglutenowe desery. Również miłośnicy grzybów będą usatysfakcjonowani – w książce znajduje się szereg inspiracji, między innymi na sycącą zupę grzybową z lanymi kluskami lub risotto z grzybami. Dla zwolenników oryginalnych propozycji, którzy lubią w kuchni eksperymenty, autorzy polecają przepisy m. in. na gnocchi z sosem szpinakowym lub grillowaną paprykę z kremem z topinamburu. Również fani deserów odnajdą coś dla siebie – Jola Słoma i Mirek Trymbulak szczególnie polecają śliwki pod kruszonką i muffinki makowe z kawowym lukrem, które mogą być świetnym pomysłem na Święta.
Więcej informacji na temat ATELIER SMAKU znajduje się na stronie www.ateliersmaku.pl.
kontakt dla mediów

Olaf Krynicki
o.krynicki@samsung.com
tel: +48 600 088 747

Paweł Sołowiej
pawel.solowiej@havasww.com
tel: 224440641
informacje o firmie
O firmie
Samsung Electronics Co., Ltd. inspiruje ludzi na całym świecie i kształtuje przyszłość dzięki innowacyjnej technologii. Firma redefiniuje świat telewizorów, urządzeń ubieralnych, smartfonów, tabletów, aparatów fotograficznych, drukarek, sprzętu medycznego, rozwiązań sieciowych, półprzewodników i rozwiązań LED. Samsung jest również liderem w rozwoju Internetu Rzeczy, ze szczególnym uwzględnieniem takich zagadnień jak Smart Home i Digital Health. Spółka zatrudnia 319 000 pracowników w 84 krajach, a roczna wartość sprzedaży jej produktów wynosi 196 miliardów dolarów. Chcesz odkryć więcej? Odwiedź www.samsung.pl i news.samsung.com
kontakt dla mediów

Olaf Krynicki
o.krynicki@samsung.com
tel: +48 600 088 747

Paweł Sołowiej
pawel.solowiej@havasww.com
tel: 224440641
informacje o firmie
O firmie
Samsung Electronics Co., Ltd. inspiruje ludzi na całym świecie i kształtuje przyszłość dzięki innowacyjnej technologii. Firma redefiniuje świat telewizorów, urządzeń ubieralnych, smartfonów, tabletów, aparatów fotograficznych, drukarek, sprzętu medycznego, rozwiązań sieciowych, półprzewodników i rozwiązań LED. Samsung jest również liderem w rozwoju Internetu Rzeczy, ze szczególnym uwzględnieniem takich zagadnień jak Smart Home i Digital Health. Spółka zatrudnia 319 000 pracowników w 84 krajach, a roczna wartość sprzedaży jej produktów wynosi 196 miliardów dolarów. Chcesz odkryć więcej? Odwiedź www.samsung.pl i news.samsung.com