ekonomia/biznes/finanse

Santander Bank Polska wprowadza pierwszy na rynku kredyt firmowy ze stałą stopą procentową

Oferta Santander Bank Polska poszerzyła się o kredyt „Biznes Ekspres ze stałym oprocentowaniem”, który został przygotowany specjalnie dla jednoosobowych działalności gospodarczych i przedstawicieli wolnych zawodów. To unikalny na polskim rynku produkt, ustanawiający zupełnie nową kategorię w ofercie pożyczek dla firm. Teraz przedsiębiorcy mogą w prosty sposób uzyskać kredyt, którego dokładne koszty są znane już na samym początku.

Pandemia przypomniała, jak dynamiczne i nieprzewidywalne bywają zmiany w sytuacji gospodarczej. W takich okolicznościach szczególne znaczenie zyskują czynniki stabilizujące funkcjonowanie przedsiębiorstw. Można do nich bez wątpienia zaliczyć pełną znajomość kosztów zaciągniętego kredytu i szybką dostępność środków. Dlatego Santander Bank Polska rozszerza swoją ofertę o kredyt „Biznes Ekspres ze stałym oprocentowaniem”, który zapewnia stabilność dzięki stałemu oprocentowaniu przez cały okres kredytowania, czyli nawet 5 lat.

To pierwszy na polskim rynku produkt oferujący stałe oprocentowanie kredytu w ramach jednej umowy kredytowej i bez żadnych dodatkowych transakcji (takich jak IRS – Interes Rate Swap). Cały proces przebiega dzięki temu sprawnie, a klient może bardzo szybko otrzymać decyzję kredytową i dokładnie poznać całkowity koszt finansowania. Wniosek można złożyć zarówno w oddziałach banku, jak i telefonicznie za pośrednictwem Multikanałowego Centrum Komunikacji.

– Dzięki kredytowi „Biznes Ekspres” ze stałą stopą procentową przedsiębiorcy w łatwy sposób zyskują pełną kontrolę nad kosztami uzyskanego finansowania. Zdajemy sobie sprawę, że na ekonomiczne zawirowania najbardziej podatne są mniejsze firmy, dlatego to do nich kierujemy naszą ofertę .
W niepewnych okolicznościach chcieliśmy dać naszym klientom poczucie bezpieczeństwa i ułatwić planowanie działań biznesowych –
mówi Radosław Twarużek, dyrektor Pionu Małych i Średnich Firm

Kredyt „Biznes Ekspres” ze stałą stopą procentową mogą uzyskać klienci prowadzący jednoosobową działalność gospodarczą lub wykonujący wolne zawody (np. lekarze, architekci, biura podatkowe, księgowe, doradcy podatkowi). Biznes Ekspres jest dostępny w aplikacji Santander mobile. Dzięki temu cała procedura wnioskowania o kredyt jest maksymalnie uproszczona – wystarczy jedna umowa kredytowa.

Stałe oprocentowanie kredytu „Biznes Ekspres” pozytywnie wpłynie na stabilność finansową osób prowadzących jednoosobową działalność gospodarczą i wolnych zawodów.

***

Kredyt Biznes Ekspres ze stałą stopą procentową jest dostępny dla klientów wewnętrznych Santander Bank Polska S.A., którzy prowadzą jednoosobową działalność gospodarczą lub wykonują wolny zawód np. lekarze, architekci, biura podatkowe, księgowe, doradcy podatkowi

Decyzję kredytową oraz warunki kredytowania uzależniamy od wyniku badania zdolności kredytowej oraz oceny ryzyka kredytowego.

Szczegóły oferty, informacje o opłatach, prowizjach i oprocentowaniu na www.santander.pl/firmy/kredyty/biznes-ekspres
Infolinia 1 9999 – opłata za połączenie zgodna z taryfą danego operatora. Stan na 26.10.2021 r.

Biuro Prasowe
Obszar Komunikacji Korporacyjnej i Marketingu, Santander Bank Polska S.A.

biuro.prasowe@santander.pl

Słowniczek pojęć i definicji dotyczących usług reprezentatywnych, wynikających z rozporządzenia Ministra Rozwoju i Finansów z dnia 14 lipca 2017 r. w sprawie wykazu usług reprezentatywnych powiązanych z rachunkiem płatniczym, dostępny jest na stronie santander.pl/PAD oraz w placówkach banku.

Z oferty produktów kredytowych mogą skorzystać osoby, które spełnią wymagane przez bank warunki oceny zdolności kredytowej. Materiał nie stanowi oferty w rozumieniu ustawy Kodeks cywilny. Kredytodawcą jest Santander Bank Polska S.A

RRSO wynosi 11,25% dla karty kredytowej Visa Silver Akcja Pajacyk

Szczegóły oferty, informacja o opłatach, prowizjach i oprocentowaniu na santander.pl oraz na infolinii 1 9999 – opłata za połączenie zgodna z taryfą danego operatora

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) dla kredytu mieszkaniowego, w Santander Bank Polska S.A. (Bank), zabezpieczonego hipoteką wynosi 2,93%, przy następujących założeniach: okres kredytowania 300 miesięcy (jednorazowa wypłata kredytu), całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 280 547 zł, całkowita kwota do zapłaty 393 775,37 zł, oprocentowanie zmienne 3,45% w tym: stopa referencyjna WIBOR 3M z dnia 20.11.2021 r.: 0,21% oraz marża 3,24 p.p. (wskazana marża jest podwyższona o 1,00 p.p. do czasu uprawomocnienia się wpisu hipoteki umownej przy założeniu, że nastąpi to w terminie 1 miesiąca od zawarcia umowy kredytu), całkowity koszt kredytu 113 228,37 zł (w tym: prowizja 4 797,35 zł, odsetki 96 720,77 zł, ubezpieczenie nieruchomości Locum Comfort (przy założeniu, że klient skorzysta z oferty przedstawionej w Banku) 10 762,25 zł za cały okres kredytowania - suma ubezpieczenia nieruchomości 478 318 zł, minimalny zakres ubezpieczenia obejmuje ryzyko pożaru i zalania, podatek od czynności cywilnoprawnych (PCC) 19 zł, opłata sądowa za ustanowienie hipoteki 200 zł - przy zabezpieczeniu na jednej nieruchomości, opłata za zlecenie wyceny nieruchomości za pośrednictwem Banku 369 zł), usługi dodatkowe: opłata za prowadzenie konta osobistego/rachunku płatniczego dla Kredytobiorcy: 360,00 zł, 298 miesięcznych rat równych (bez okresu karencji w spłacie) w wysokości 1 273,34 zł, ostatnia rata 1 188,94 zł, (wysokość raty w okresie stosowania podwyższonego oprocentowania 1 420,86 zł). Zmienne oprocentowanie niesie ze sobą ryzyko zmiany wysokości rat przewidzianych do spłaty, a tym samym wysokości kwoty zadłużenia. Kalkulacja została dokonana na dzień 20.01.2021r. na reprezentatywnym przykładzie.

Ochrona ubezpieczeniowa w ramach Umowy ubezpieczenia Locum Comfort oraz Umowy ubezpieczenia Bezpieczna Hipoteka świadczone są przez Santander Aviva Towarzystwo Ubezpieczeń S.A., a w ramach Umowy ubezpieczenia na życie Bezpieczna Hipoteka świadczona przez Santander Aviva Towarzystwo Ubezpieczeń na Życie S.A.. Szczegółowe informacje, w tym Ogólne Warunki Ubezpieczenia Locum Comfort, Ogólne Warunki Ubezpieczenia Bezpieczna Hipoteka i Ogólne Warunki Ubezpieczenia na życie Bezpieczna Hipoteka określające m.in. zakres ubezpieczenia, zasady odstąpienia oraz wypowiedzenia umowy ubezpieczenia, wyłączenia lub ograniczenia odpowiedzialności ubezpieczycieli, Dokumenty zawierające informacje o produkcie ubezpieczeniowym i Informacje dodatkowe, stanowiące łącznie karty produktu, Regulamin Gwarancji Szybkiej Wypłaty dostępne są w oddziałach Santander Bank Polska S.A. oraz na stronie internetowej santander.aviva.pl. Informacja o wysokości składki ubezpieczeniowej dostępna jest w oddziałach Santander Bank Polska S.A.

Santander Bank Polska S.A. (wpisany do prowadzonego przez Komisję Nadzoru Finansowego rejestru agentów ubezpieczeniowych pod nr 11135943/A) oraz agenci prowadzący Placówki Partnerskie Santander Bank Polska S.A. są agentami ubezpieczeniowymi Santander Aviva Towarzystwo Ubezpieczeń S.A. oraz Santander Aviva Towarzystwo Ubezpieczeń na Życie S.A. Stan na 22.01.2021 r.

więcej z kategorii ekonomia/biznes/finanse

Biuro Prasowe
Obszar Komunikacji Korporacyjnej i Marketingu, Santander Bank Polska S.A.

biuro.prasowe@santander.pl

RRSO wynosi 11,25% dla karty kredytowej Visa Silver Akcja Pajacyk