ekonomia/biznes/finanse

Zimowe sezonowe bankomaty Euronet

03.01.2019 | Euronet

Euronet Polska ułatwia dostęp do gotówki turystom wybierającym się na zimowy odpoczynek w popularnych ośrodkach narciarskich. Sezonowe bankomaty pojawiły się m.in. w Zakopanem, Bukowinie Tatrzańskiej, Białce Tatrzańskiej oraz Krynicy Zdrój. Urządzenia będą dostępne dla użytkowników do połowy marca 2019 roku.

Euronet od lat instaluje tymczasowe urządzenia sezonowe w najpopularniejszych ośrodkach wypoczynkowych w sezonie letnim ale również w sezonie zimowym. W tym roku dodatkowe bankomaty ułatwią zimowy wypoczynek turystom w Zakopanem, Białce Tatrzańskiej, Bukowinie Tatrzańskiej, Jurgowie, Suchym, Witowie k. Zakopanego, Szklarskiej Porębie, Dusznikach-Zdrój, Krynicy-Zdrój, Świeradowie-Zdrój oraz Karpaczu. Urządzenia instalowane sezonowo nie różnią się od tych dostępnych na co dzień w całej Polsce, również zakres usług dodatkowych pozostaje niezmieniony.

- Wyjazd na zimowy wypoczynek w ośrodkach narciarskich często wiąże się z koniecznością płatności na miejscu gotówką, np. za parking, wypożyczenie sprzętu czy usługi gastronomiczne. Wychodzimy naprzeciw naszym klientom i udostępniamy sezonowe urządzenia przy najczęściej uczęszczanych stokach. Dzięki bankomatom, nasi klienci nie muszą się martwić o gotówkę na miejscu i przemierzać kilometrów w poszukiwaniu gotówki. Nasze urządzenie będzie pomocne również, gdy dziecku podczas ferii skończy się kieszonkowe i konieczny będzie szybki przekaz bankomatowy – zaznacza Robert Midura, Country Manager Euronet Polska

Euronet jest największym w Polsce niezależnym operatorem bankomatów oraz wpłato-bankomatów. Zarządza siecią około 8 tys. urządzeń zlokalizowanych na terenie całego kraju.

Lokalizacje sezonowych urządzeń Euronet Polska grudzień 2018 - marzec 2019

• Kotelnica Arenka – Białka Tatrzańska
• Kotelnica Ski - Białka Tatrzańska
• Przy Hotelu Zawrat – Białka Tatrzańska
• Rusin-Ski - Bukowina Tatrzańska
• Stacja Narciarska Nosal – Zakopane
• Polana Szymoszkowa – Zakopane
• Stacja Narciarska Harenda – Zakopane
• Suche Ski – Suche
• Hawrań Ski – Jurgów
• Witów – Ski – Witów k. Zakopanego
• Stacja narciarska Ski Arena – Szklarska Poręba
• Stacja narciarska Ski&Sun – Świeradów – Zdrój
• Winterpol Zieleniec Ski Arena – Duszniki Zdrój
• Przy kasach wyciągu Nartorama – Duszniki Zdrój
• Winterpol Karpacz Biały Jar – Karpacz
• Jaworzyna Krynicka – Krynica - Zdrój

Euronet Polska Sp. z o.o. jest częścią Euronet Worldwide, światowego lidera w zakresie przetwarzania bezpiecznych elektronicznych transakcji finansowych oraz właściciela największej sieci bankomatów na terenie Europy. Ponadto firma Euronet oferuje przetwarzanie transakcji pre-paid oraz zintegrowane oprogramowanie, które wspiera pracę wielu instytucji finansowych. Euronet jest również właścicielem firmy RIA Financial Services, za pośrednictwem której oferuje usługi przekazów pieniężnych.

W Polsce firma działa od 1995 r. W trakcie kilkudziesięcioletniej obecności na polskim rynku Euronet nawiązał współpracę m.in. z wiodącymi polskimi bankami, operatorami telefonii komórkowej oraz VoIP, a także placówkami handlowymi i sieciami stacji benzynowych.

Więcej informacji: www.euronetpolska.pl  i www.facebook.com/euronetpolska

Więcej informacji: www.euronetpolska.pl  i www.facebook.com/euronetpolska